BACK
ULKOMAATHallitusneuvotteluista povataan vaikeita

Norjan työväenpuolueen hallitus jättää tehtävänsä. Pääministeri Thorbjörn Jagland ilmoitti hallituksensa erosta tiistain vastaisena yönä television suorassa vaaliohjelmassa. (Päivitys 16.9.1997)

Parlamenttivaalit käynnissä Norjassa

Norjan työväenpuolueen pitkä valtakausi on veitsenterällä parlamenttivaaleissa, jotka alkoivat sunnuntaina ja jatkuvat maanantaina. Työväenpuolueen vähemmistöhallitusta johtava pääministeri Thorbjörn Jagland on ilmoittanut eroavansa, mikäli työväenpuolue menestyy vaaleissa huonommin kuin edellisvaaleissa. (Päivitys 15.9.1997)


Helsingin Brysselin edustustolla työntäyteinen vuosi

Helsingin kaupunki vuosi sitten Brysselin edustustonsa yhteistyössä Uudenmaanliiton kanssa. Helsingin EU-toimiston päällikkö Matti Kohva kertoo toiminnan lähteneen hyvin liikkeelle. Työn alla on nyt "joidenkin instituutioiden" saaminen Helsinkiin.

”Äärimuslimien aika Algeriassa ohi”

Algerian ulkoministeri Ahmed Attafin mukaan ääri-islamilaisten liikkeiden aika Algeriassa on lopullisesti ohi. STT:n keskiviikkona haastatteleman Attafin mielestä Algerian kansa on viimeistään nyt huomannut, ettei äärimuslimeilla ole tarjottavanaan vakavasti otettavaa poliittista ohjelmaa.

Espanja eri linjoilla kuin Suomi EU:n laajentamisesta

Espanja haluaisi aloittaa EU:n laajentumisneuvottelut kaikkien hakijamaiden kanssa samanaikaisesti, sanoi Espanjan ulkoministeriön valtiosihteeri Ramon de Miguel tiistaina.

Amsterdamin sopimus vaikeampi ymmärtää kuin Maastrichtin

EU:n uusi Amsterdamin sopimus on vielä vaikeampi ymmärtää kuin vuodelta 1992 peräisin oleva Maastrichtin sopimus. Tätä mieltä ovat kirjoittajat, jotka ovat toimittaneet kirjan EU:n uudesta perussopimuksesta.

Valtataistelu Kiinan johdossa

Kiinan kommunistisen puolueen korkein johto käy valtataistelua puoluejohtaja ja presidentti Jiang Zeminin asemasta. Hän astui helmikuussa suuriin saappaisiin, eikä ole kyennyt täysin vakiinnuttamaan asemaansa maan johdossa.

Kiina ei kopioi länsimaiden poliittisia uudistuksia

Kiinan varatiedotusministeri Bai Keming torjui mahdollisuuden, että Kiina ryhtyisi toteuttamaan länsimaiden kaltaisia poliittisia uudistuksia.

Viikon varrelta - ulkomaat lyhyesti

Amnesty International: Keniassa loukataan ihmisoikeuksia yhä enemmän. Norjan työnväenpuolue lisää kannatustaan. 110:s camorramurha Napolissa. Pekingin keisarille syyte. Paparazzien vastaisku. Britit kannattavat monarkiaa. Tasavallan kannatus huipussaan Australiassa.