BACK

Kirjakauppa
Verkkouutisissa


Politiikka
Oppositio syytti hallitusta yhdestä EMU-totuudesta

Oppositiopuolue keskusta syytti hallitusta tiistaina eduskunnassa alkaneessa EMU-keskustelussa suut tukkivasta yhden totuuden politiikasta. (Päivitys 18.6.1997)

Viikonlopun poliittiset puheet

Aho: Liittoutumattomuus Suomen ja Ruotsin paras linja. Vanhala: Tupo mahdollinen ilman Paperiliittoa. Härmälä suomi paperiliittoa. Aho: Pesäero hallituksen yhden totuuden EMU-oppiin. Timo Soini perussuomalaisten johtoon. (Päivitys 16.6.1997)

Ahtisaari: Yhteiset materiaalihankinnat hyvä tapa säästää

Presidentti Martti Ahtisaari sanoi sunnuntaina Kalmarissa, että yhteiset materiaalihankinnat Ruotsin kanssa on erinomainen tapa säästää resursseja. (Päivitys 15.6.1997)

Penttilä lykkäisi EMU:a

Nuorsuomalaisten puheenjohtaja Risto Penttilä lykkäisi Euroopan talous- ja rahaliiton EMU:n toteuttamista. Penttilä kuitenkin katsoi, että Suomen on parempi olla mukana ensimmäisten joukossa kuin jäädä ulkopuolelle, jos EMU toteutuu. (Päivitys 15.6.1997)

Lipponen uskoo sopuun EU:n perussopimuksesta

Pääministeri Paavo Lipponen linjasi perjantaina Suomen tavoitteita maanantaina alkavassa Amsterdamin huippukokousessa. Suomen komissaarin paikka EU:ssa on toistaiseksi turvattu, uskoo pääministeri.
- Meillä tulee olemaan oma komissaari siinä tulevaisuudessa, joka on nähtävissä. (Päivitys 15.6.1997)

Huippukokous, HVK... Mitä ne ovat?

EU:n neuvosto on jäsenmaiden ministereistä koostuva EU:n ylin päättävä elin. Asiasta riippuen se kokoontuu eri edustuksella. Jäsenmaiden päämiehistä koostuva Eurooppa-neuvosto on sen korkein muoto, vaikka se ei itse asiassa ole edes yhteisön varsinainen toimielin. Siitä käytetään myös nimeä huippukokous. (Päivitys 15.6.1997)

Lipponen: Hallitus valmis keskustelemaan MTK:n kanssa EMU:sta

Pääministeri Paavo Lipposen mukaan hallitus suhtautuu vakavuudella Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton EMU:lle esittämiin reunaehtoihin ja on valmis keskustelemaan niistä. Lipponen otti kantaa MTK:n EMU-ehtoihin puhuessaan MTK:n liittokokouksessa Seinäjoella lauantaina. (Päivitys 15.6.1997)

Piha: Parlamentti kriittinen Baltian EU-jäsenyydelle

EU-parlamentin Viron delegaation puheenjohtaja Kirsi Piha pelkää, että enemmistö parlamentaarikoista suhtautuu epäsuopeasti kaikkien Baltian maiden jäsenyyteen.

Bandiitit pannaan ja Enkelit helvettiin

Oikeusministeriön ja sisäministeriön asiantuntijat selvittelevät parhaillaan, voidaanko kohua herättäneet moottoripyöräjengit Bandidos ja Hell’s Angels kieltää lailla. Maahamme siis puuhataan antimafialakia.

Moottoripyöräjengit kielletään?

Oikeusministeri Kari Häkämies ja sisäministeri Jan-Erik Enestam pohtivat mm. mahdollisuuksia kriminalisoida rikollisjengien toiminta tai niihin kuuluminen. Samalla kartoitetaan muita keinoja puuttua jengien laittomaan toimintaan.

Konservatiivit koolla - komissaari menee?

Suomen tavoitteet EU-maiden hallitusten välisessä konferenssissa ovat saaneet vastatuulta EU-maiden konservatiivipuolueiden johtajien kokouksessa Strasbourgissa.

Keskusta: HVK ei johda suuriin rakenteellisiin uudistuksiin

Keskustan puoluehallituksen työvaliokunta uskoo, että EU-maiden hallitusten välinen konferenssi ei johda suuriin rakenteellisiin uudistuksiin EU:n päätöksenteossa.

Viikon varrelta - politiikkaa lyhyesti

Työllistämistuen kokeilu koko maahan. Naturasta 13 500 muistutusta. Halonen: Rauhankumppanuus ei NATO:n odotushuone. Kuusimäki vaatii todistajansuojeluohjelmaa. Ahtisaari: Hyvinvointivaltio passivoi. Mönkäre: Kunnat käyttävät väärin valtion työllistämistukea.

Puolueiden kannatusarviot

Tällä sivulla näet tärkeimpien puolueiden kannatusarviot verrattuna viime eduskuntavaaleihin kolmen tutkimuslaitoksen mittaamana.