BACK
AJASSASananvapaus ja Internet

Internetin sananvapaus ja vastuut ovat nousseet keskustelunaiheiksi. Julkinen valtakin on kiinnostunut asiasta niin paljon, että kaksi sen asettamaa sananvapaustyöryhmää saattoi työnsä julkisuuteen melkein yhtäaikaisesti.

Sähköisen asioinnin ja henkilökortin kehittäminen esillä

Hallinnon kehittämisen ministeriryhmä käsitteli viikko sitten perjantaina julkisen hallinnon sähköisen asioinnin kehittämistä ja sähköistä henkilökorttia. Se mahdollistaisi mm. asioiden vireille saattamisen, omien oikeuksien ja etuuksien sekä rekisteritietojen tarkistamisen sähköisesti.

Maailman paras

Mika Myllylä on sitten todistettavasti maailman paras hiihtäjä, ainakin 50 kilometrillä, koska kaikki huippuhiihtäjät olivat paikalla ja Myllylä oli nopein. Urheilussa onkin varsin yksinkertaista selvittää kuka on kulloinkin Euroopan tai universumin paras hyppäämään, heittämään tai juoksemaan. Jazzissa on toisin.

Suomalaisten ruokatottumukset aiempaa terveellisemmät

Suomalaisten ruokatottumukset ovat muuttuneet edukseen, ilmenee uudesta ravitsemuskertomuksesta. Kansanterveyslaitoksen tiistaina julkistama kirjanen sisältää uutta ravitsemustietoa yksissä kansissa. Lihavuuden suhteen sosioekonomiset erot ovat viime vuosina korostuneet.

Akateeminen Karjala-Seura 75 vuotta

Akateeminen Karjala-Seura (AKS) perustettiin vuonna 1922. Seuran tarkoituksena oli kansallishengen lujittaminen ja maanpuolustushengen kohottaminen. Nimensä mukaisesti kysymyksessä oli ylioppilaiden perustama järjestö. Alussa AKS keskittyi rajan takaisen Karjalan pakolaisten hyväksi tehtävään työhön sekä levitti ajatusta Karjalan heimon yhteenkuuluvuudesta.

Lue cd-rom peliarvostelut Verkkouutisten Arkistosta.