BACK

Kirjakauppa
Verkkouutisissa


PolitiikkaEduskunta aloittaa keskustelun turvaselonteosta

Eduskunta aloittaa maanantaina keskustelun hallituksen turvallisuus- ja puolustuspoliittisesta selonteosta. Selonteon esittelee pääministeri Paavo Lipponen. Keskustelua värittänee Venäjän presidentti Boris Jeltsinin Suomea koskenut NATO-lausunto. (Päivitys 17.3.1997)

Viikonlopun poliittiset puheet

Väyrynen pettynyt Ahoon ja keskustaan. Tuomioja vaatii NATO-kannattajia esiin. Alho: Ahvenanmaan veroista ei neuvoteltu. Ollila: Työministeriö kokoomukselle. Andersson: Veroale pienituloisille. (Päivitys 17.3.1997)

Perho: Kotimaisiin energialähteisiin panostettava

Sunnuntaina Virroilla puhuneen kokoomuksen puoluesihteeri Maija Perhon mukaan uutta energiastrategiaa laadittaessa on otettava huomioon kotimaiset energialähteet. Ydinvoiman lisärakentamistakaan ei saisi sulkea pois vaihtoehtojen joukosta. (Päivitys 16.3.1997)

SDP menettäisi 19 paikkaa - kokoomukselle 10 lisää

Verkkouutiset on laskenut vaalipiirikohtaisesti mitä Suomen Gallupin tuorein kannatusmittaus (14.3.) merkitsisi uuden eduskunnan voimasuhteissa. Laskelma on suoritettu olettaen, että voimassa olisivat samat vaaliliitot kuin vuoden 1995 vaaleissa. (Päivitys 14.3.1997)

Puolueiden kannatusarviot

Tällä sivulla näet tärkeimpien puolueiden kannatusarviot verrattuna viime eduskuntavaaleihin kolmen tutkimuslaitoksen mittaamana. (Päivitys 14.3.1997)

Kansalaiset politikoivat gallupeilla

Kansalaiset ovat oppineet politikoimaan gallupeilla. Presidenttimittaukset kertovat enemmän ajankohtaisista mielipiteistä kuin todellisesta vaalitilanteesta. Ne voivat olla myös näpäytyksiä joillekin poliitikoille, arvioi apulaisprofessori Kyösti Pekonen Helsingin yliopiston valtio-opin laitokselta.

Vasemmistoliiton koetinkivet: Seppänen, EMU ja hallitus

Hallitus vai oppositio? Yhteistyötä vai vastarintaa? Vasemmiston vanha peruskysymys on noussut SKP:n mullasta vainoamaan Vasemmistoliittoa. Mutta missä onkaan enemmistö? Esko Seppänen ei ole ainoa, joka jakaa puoluetta.

Kolmen kerroksen väkeä

Euroopan unionin laajenemisessa on kiinnitetty huomiota kahteen seikkaan: laajentumisen kustannuksiin ja aikatauluun. Laajentumisen vaikutukset ovat kuitenkin paljon laaja-alaisemmat mm. EU:n päätöksenteossa. Lisäksi laajeneminen jakaa unionin integraation kolmeen eri vauhtiin.

Popperia virikkeeksi

Suursijoittaja George Soros nosti esille itävaltalaisen filosofi Karl Raimund Popperin ajatuksia tammikuussa kapitalismin kritiikissään. Popperin ajatuksia ja hänen tieteenfilosofian vaikutusta kokoomuksessa esitellään Kansallisen Sivistysliiton julkaisemassa kirjasessa.

Viikon varrelta - politiikkaa lyhyesti

Lipponen arvosteli keskustan energiapolitiikkaa. Niinistö äänestäisi ydinvoimaponnen puolesta. Heinonen: Opettajien koulutus huomioon tietoyhteiskunnassa.