BACK
TalousMarkkinointi Internetissä, osa 2

Internet on erikoinen virtuaalinen ja vuorovaikutteinen markkinointiympäristö, jossa vanhoilla eväillä on vaikea pärjätä. Internet on yhtäaikaa media ja markkinapaikka. Kuluttajat ovat aktiivisia ja he voivat kontrolloida viestinnän sisältöä. Internetin poikkeuksellinen luonne tuntuu edellyttävän uutta markkinoinnin ajattelua ja käsitteistöä. Tässä Internet-markkinointisarjan toisessa osassa katsotaan, miltä eräs uusi amerikkalainen markkinointiteoria näyttää.

Maatalouspolitiikan muutospaineet kasvavat

Yhteinen maatalouspolitiikka, CAP eli Common Agricultural Policy, alkaa olla kypsä muutokselle. Tai ainakin jäsenmaiden valtiovarainministerit alkavat olla kypsiä maatalousmenojen pysyvyyteen, sillä edellisen maatalouspoliittisen reformin, nk. MacSharryn reformin piti ratkaista ongelmat ja tehdä loppu suurista maatalousmenoista.

Pimeät sisämarkkinat

Euroopan parlamentti keskusteli keskiviikkona EU:n transit-kuljetusten yhteydessä tapahtuvista miljardiluokan salakuljetushuijauksista. Brittikonservatiivi Edward Kellet-Bowmanin laatiman raportin mukaan EU-maat häviävät näissä ns. passituspetoksissa tulli-, arvonlisävero- ja valmisteveromaksuja vuosittain jopa 3,5 miljardia ecua.

Englantilaisyritykset vastustavat rahaliittoa - ainakin vuonna 1999

Arvovaltaisen englantilaisen talouslehti The Financial Timesin mukaan englantilaisyritykset vastustavat jyrkästi Englannin jäsenyyttä EMU:ssa ainakin ensi aallossa. Useimmat kuitenkin uskovat, että punnasta luopuminen euron hyväksi olisi Englannin etujen mukaista.

Korkojen verohyöty pieni

Viikon verovinkki.

Viikon varrelta - taloutta lyhyesti

"EMU syntyy 1.1.1999". Kauppataseen ylijäämä vajaat 45 miljardia. Kansalaiset kaipaavat enemmän tietoa EMU:sta. Lipponen: Palkkaratkaisuun malttia. SAK:n talousasiantuntijat: EMU voi olla hyvä vaihtoehto.

Talousennusteet vuosille 1996 ja 1997

Tällä sivulla seurataan valtiovarainministeriön ja kolmen taloustutkimuslaitoksen (ETLA, PTT ja Palkansaajien tutkimuslaitos) ennusteita Suomen talouden kehityksestä.