BACK
ULKOMAAT

Lääketieteen opiskelijat ryöstävät ruumiita

Haudanryöstö ei enää ole vain faaraoiden ajan historiaa. Koska Kairon lääketieteen opiskelijat tarvitsevat ruumiita opiskeluunsa, vainajia kaivetaan ja kaupataan hautuumailta. Luurangon käypä hinta on noin 250 markkaa.

Yhdistyneet kansakunnat - uudistus tai kuolema

YK:n sisäinen tilanne on lähes kaaoksen partaalla. Pääsihteerin vaihtaminen egyptiläisestä ghanalaiseen ei olet tuonut helpotusta järjestön sisäiseen legitimiteettikriisiin.

"Amerikkalaiset tahtovat verilöylyä"

USA:n veto turvallisuusneuvostossa oli pettymys niin amerikkalaisten ystäville kuin vihollisille arabimaailmassa. Clintonin lausunnot olivat herättäneet toiveen, ettei USA tällä kertaa estäisi Israelin tuomitsemista YK:ssa. Arabikommenttien mukaan YK:n toimien estäminen vie uusia ihmisiä terrorismiin. Lisäksi USA menetti rippeetkin uskottavuudestaan "reiluna ja puolueettomana" rauhansovittelijana Lähi-Idässä.

Albania sisällissodan partaalla

Albanian presidentti Sali Berisha perääntyi opposition ja kapinallisten edessä. Hän ehdotti radio- ja televisiopuheessaan uusien vaalien järjestämistä kahden kuukauden kuluessa. Berisha nimitti tiistaina uuden pääministerin, mutta kapinalliset eivät taivu. Levottomuudet ovat leviämässä myös pääkaupunkiin.

Viikon varrelta - ulkomaat lyhyesti

Venäjän hallitus remonttiin. Jälleen ETA:n isku Espanjassa. Teurastamoiden hygieniaraportti kuohuttaa Englannissa. Arabiassa 185 000 miljardööriä. Venäläiskomentaja: Mikä tahansa konflikti voi johtaa ydinsotaan.