X

Opelogo

Nykypäivä

VERKKOUUTISET
17.10.1997
Talous -sivua päivitetty 21.10. ja 22.10.1997
Politiikka -sivua päivitetty 18.10. ja 20.10.1997

SISÄLTÖ

Saadaksesi tuoreimman version, paina Reload -näppäintä

Anna arvosanasi Lipposen hallitukselle

Kuinka Paavo Lipposen hallitus on mielestäsi menestynyt tehtävässään? Anna arvosanasi numeroilla yhdestä kymmeneen.

Karhusta odottaa ekskursio arkielämään

Minna Karhunen ei jätä politiikkaa, vaan ottaa pikemminkin aikalisän. Tällä kertaa opiskelu, perhe ja kunnallispolitiikka veivät voiton eduskuntatyöstä, mutta Karhunen pitää portin ainakin raollaan. "Voi olla, että pyrin joskus uudestaan, mutta on eri asia pääsenkö."

Suomalainen Euroopan Keskuspankin johtokuntaan?

Kun päätös ensi keväänä EMU:n III-vaiheen osanottajista on tehty, unioniin syntyy finanssimahti Euroopan Keskuspankki (EKP). Tuolloin myös EMU:n osanottajamaiden hallitukset nimittävät EKP:n johtokunnan kuusi jäsentä. Suomella olisi mahdollisuus saada johtokunnasta paikka.

Eurooppalainen strutsi - Ruotsin EMU-linja

Ruotsin sosiaalidemokraattinen hallitus on antanut EMU-esityksensä. Hallitus ei vie Ruotsia EMU:un ensimmäisten joukossa. Toisaalta ovea ei kuitenkaan suljeta mahdolliselta myöhemmältä jäsenyydeltä. Maltillisen kokoomuksen Carl Bildt ei pidä hallituksen viivyttelystä.

Clinton ja vaalirahoituksen kaksinaismoralistinen etiikka

Yksi kuluneen vuosisadan keskeisimpiä väittelyn aiheita Yhdysvalloissa abortin ja aamurukousten ohella on ollut kysymys vaalirahoituksen eettisestä perustasta. Mitä rahalla voi ostaa ja mitä poliitikot ovat rahojen vastineeksi valmiita kauppaamaan?

Sähköä Internet-elämään

Viime viikkojen kummallisimpiin web-juttuihin kuuluu keksintö, jonka avulla Internet-yhteys hoituu tavallisen sähköverkon kautta.

Arkipäivän huuhaata, osa 2: Kun sammakko nousee maalle

Kun sammakko nousee maalle, on sadetta tiedossa, sanoo vanhan kansan viisaus. Luonnonmerkeistä voi lukea muutaman tunnin sääennusteita, mutta parin - kolmen kuukauden sään ennustaminen teko on sammakolle ja meteorologille yhtä mahdotonta.


Pääkirjoitus | Politiikka | Talous | Ulkomaat | Kolumnit | Ajassa | Linkit | Arkisto
Artikkelien sanahaku | Palautelomake


© Suomen Kansallisverkko Oy. Lainattaessa lähde mainittava.

Mediakortti