MM-lätkän takia nettiin ei kannata vaivautuaJääkiekon MM-kisoja on helpompi välttää verkossa kuin kadulla. Pikatarkastelu kertoo, että netin kisapaikkoja on vähän ja nekin köykäisiä.


Jääkiekon MM-kisojen viralliset sivut tarjoavat vielä toistaiseksi nopeat tilastot joukkueista ja kevyet esittelyt suorituspaikoista. Tekijöiden mukaan hallit lienevät pelaajia kiinnostavampia, sillä vain toisista on mukana kuvat.

Sisällössä näkyy vähällä pääsemisen halu. Ainahan on niitä, jotka tekevät kuitenkin kaikki paremmin, joten antaa toisten tehdä.

Ylen pukli-pax

Yle tarjoaakin kisatietoa omilla sivuillaan. Mutta minkä näköisenä? Rumien freimien keskeltä löytyy kapea asialooteri, josta pitäisi lukea kommenttia, analyysiä, tuloksia ja ties mitä. Mainostajien näkyvyys ja graafisen suunnittelijan ilmiselvä sokeus karkottavat kävijän. Klikkaa ja yrjöä, pukli-pax on täällä.

MM-krääsää voi netistä hankkia paristakin osoitteesta. Toinen löytyy virallisten kisasivujen kautta. Mutta missä piileksivät riemukkaat MM-aiheiset ruudunsäästäjät ja taustakuvat? Pienellä mielikuvituksella ja vain hieman suuremmalla työllä sivuille olisi helppo työntää bittitolkulla tavaraa imuroitavaksi.

Lienee turha toivoa, että kukaan tekijöistä vaivautuukaan tuuttaamaan verkkoa tötterölle kisojen komeimmista maaleista avi-tiedostoina tai parhaasta kannustushuudosta real audiona.

Paras pysyä telkkarin ääressä. Hartwall Areenan sivut tietävät nimittäin kertoa viimeisenkin olennaisen tiedon: liput on loppuunmyyty.

PETE PAKARINEN
25.4.1997


AJASSA -SIVULLE