Broileri ja suikalepata nousivat suosituimpien ruokalajien listalle

Ruokien Top TenSuomalaisten kymmenen suosituimman ruokalajin joukosta löytyy uusia lajeja. Uusia tulokkaita suosituimpien listalla ovat paistettu broileri ja suikalepata. Broileria ja naudanlihaa voi ostaa paloiteltuna ja marinoituna, mikä lisää näistä raaka-aineista valmistettavien ruokalajien kulutusta.


Pizza nousi listalle viisi vuotta sitten. Lihapullia syödään edelleen, mutta ne ostetaan entistä useammin valmiina. Myös munakkaan suosio on kasvussa, mihin lienee syynä halvat kanamunat.

Silakkalaatikko ja kaalikeitto on out

Jauhelihakastike, makkarakastike, hernekeitto, makkara- tai nakkikastike ja lihakeitto kuuluvat myös suomalaisten ruokapöydissä yleisimmin tarjottaviin ruokalajeihin. Silakkalaatikkoa tai kaalikeittoa syödään enää harvoin.

Ruoka valmistetaan useimmin mikrossa lämmittämällä, mikä on uutta verrattuna kaksi vuotta sitten tehtyyn tutkimukseen. Liedellä keittäminen, mikrossa kypsentäminen, pannulla paistaminen ja uunissa paistaminen ovat seuraavaksi suosituimpia ruuanlaittotapoja.

Suomalaiset maut valmisruuissa kiinnostavat eniten, mutta italialaiset, kiinalaiset ja meksikolaiset vaikutteet tulevat vauhdilla. Kreikkalainen, intialainen ja ranskalainen valmisruoka kiinnostaa myös kokeilunhaluisia kuluttajia. Erityisesti nuoret kaipaavat uusia makuja ja vaikuttavatkin voimakkaasti ruokakulttuuriin.

FF-IA
25.4.1997


AJASSA -SIVULLE