Sähköpaimen25.4.1997
Walpuria vain

Ensi viikolla Sähköpaimenkin saa taas olla oma itsensä koko päivän muiden sen enempää tuijottelematta. Saa juoda kadulla ja puistossa siideriä, urinoida bussipysäkkien roskiksiin ja vääntää kesävihreän laatan orastavaan tulppaanipenkkiin = Wapun aatto on ensi keskiviikkona ja parantelupäivän jälkeinen rokulipäivä perjantaina.

Siideri Sähköpaimenelle ei ole koskaan maistunut, paitsi milloin sitä on ollut tarjolla maksutta. Saas nähdä tarjoaako kukaan ensi viikolla sitä Lindaversiota. On se onni, että en ole sokea, jäisi näkönautinto saamatta.

Eikä Lindasta sitten sen enempää kuin, että mitä Linda sanoi tultuaan keikkapaikalle ja huomattuaan viulunsa unohtuneen kotiin.
- V...u soikoon.

Vappuna taas marssitaan. Jännitysmomenteista suurimpia on missä vappujuhlassa ja -marssissa Risto Kuisma seilaa tänä vuonna. Hakaniemeen hänellä ei nusuna liene asiaa; siellä saattaa yksi jos toinenkin huijattu demaribussikuski testata nykyisen raittiusmiehen pallean kestävyyttä. Ja ei siellä toisaalta mitään marssiakaan ole.

Tiedättekö, mitä yhteistä on nusujen ja demarien vappumarsseilla? No, molemmat ovat viisi metriä pitkiä ja haisevat, mutta nusujen letkassa on koko puolue mukana. Demarisakista puuttuvat putkassaolijat - eikä ole montaa heitäkään.

Walpuriin liittyy kapakoissa hilluminen, jota kutsutaan sivistyneeti vappulounaaksi. Vanhan kaavan mukaan ensin otetaan puolenkymmentä ruokaryyppyä, että ne nauravat nakit ja mummon muusi eivät maistuisi. Selvinpäinhän niitä ei syö sikakaan vinkumatta.

Tupsulakit, tulevat diplomi-insinöörit, ovat taas värkänneet meidän kuolevaisten iloksi täällä pääkaupunkiseudulla Äpy -nimisen opuksen, jossa tasa-arvoa, vähemmistöjä, naisia ja sukupuolikuria loukataan niin lahjakkaasti, että vain Eeva Vuori toteaisi tekijät syyttömiksi - mihinkään rikokseen.

Maallikothan ovat pitäneet heitä syyntakeettomina jo vuosia. On se karmeaa, että tämän tasavallan sillat, tiet ja talot on uskottu heidänkaltaistensa rakennettaviksi. Ilmankos taloista puolet homehtuvatkin pystyyn.

Viime vappuna yksi diplari sai Mantan lakkiaisissa tiilestä päähänsä. Ambulanssimiehet häntä lasarettiin kärräämään. Toinen kantaja päivitteli, että kuinkas insinöörille on noin käynyt...
- Diplomi-insinöörille, olivat viimeiset sanat.

P.S. Päätoimittaja salli melkein kirosanan Sähköpaimenelle Wapun kunniaksi ankaran anelemisen jälkeen.


KOLUMNIT -SIVULLE