BACK

Kirjakauppa
Verkkouutisissa


PolitiikkaTuhatkunta ihmettelee Sailasta

Valtiosihteeri Raimo Sailas arvosteli viikonloppuna, että nykyinen opintotukijärjestelmä suosii suoranaista laiskottelua.
- Sailaksen mukaan opiskelu on investointi, joka on voitava rahoittaa pääosin lainalla. Mielenkiintoiseksi ajatuksen tekee ajoitus, sillä samanaikaisestihan valmistellaan koulutustukijärjestelmää aivan eri pohjalta, ihmettelee kokoomuksen opiskelijaliitto Tuhatkunnan puheenjohtaja Tatu Rauhamäki. (Päivitys 29.4.1997)

Aho kytki EMU-ratkaisun työllisyysohjelmaan

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho asettaa työllisyyttä ja aluepolitiikkaa kohentavan uskottavan ohjelman laatimisen ehdoksi sille, että Suomi voisi mennä mukaan EU:n talous- ja rahaliiton kolmanteen vaiheeseen. Viimeksi Aho kytki EMU-ratkaisun Ruotsin EMU-kantaan. Sunnuntaina puoluevaltuuskunta vahvisti kielteisen EMU-kannan. (Päivitys 28.4.1997)

Viikonlopun politiittiset puheet

Tuomioja: Koroma maksattaisi tulosovun muilla. Lipponen: Suomi vaatii oman EU-komissaarin. Sailas: Opintotuki suosii laiskottelua. Vihreät vastustavat työttömien koulutustuen leikkaamista. Perho: Veteraaneille arvostuksen ohella konkreettisia toimia. (Päivitys 28.4.1997)

Kokoomusnuoret sopassa

Tarvitaanko kokoomukseen linjanmuutosta? Kokoomuksen Nuorten Liitossa on asiaan ainakin kaksi vastausta. Kuusi KNL:n piirien puheenjohtajaa ja neljä liittohallituksen jäsentä on kirjelmällä sanoutunut irti liittonsa Tasavalta -lehden näkemyksistä.

Ylen tutkimus: Ahtisaari johtaa presidenttikilpaa

Presidentti Martti Ahtisaari on suosituin ehdokas seuraavaksi presidentiksi. Yleisradion Taloustutkimuksella teettämässä selvityksessä toiseksi on noussut eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen. Torstaina tv-uutisissa julkistetussa tutkimuksessa hän ohitti Elisabeth Rehnin.

Huumerikollisuus - paheneva ongelma

Huumerikollisuus on Suomessa melkoisessa kasvussa ja tilanne näyttää pahemmalta kuin koskaan tähän mennessä. Käyttäjien määrä on lisääntynyt, samoin kuin huumerikoksista epäiltyjen määrä. Suomen huumebisnes on myös vähitellen kansainvälistymässä. Kokonaistaloudelliset menetykset ovat miljardiluokassa.

Huumausainestrategia rajoittaa ja valvoo

Huumausaineiden vastainen työ on kaikkien asia, totesi ministeri Terttu Huttu-Juntunen ottaessaan keskiviikkona vastaan huumausainestrategia-raportin. Suomen peruslinjausta huumausainekysymykseen ei raportissa haluta muuttaa. Huumausainestrategiassa turvataan rajoituksiin ja valvontaan.

Markasta luovutaan perustuslakijärjestyksessä

Keskusta yrittää esittää EMU-päätöksentekoa monimutkaisempana kuin se on, katsoo oikeusministeri Kari Häkämies. Maanantaina Pyhtäällä puhunut Häkämies sanoi, ettei päätöksentekoon liity juridisia epäselvyyksiä. Torstaina keskusta torjui eduskunnassa tiedonannon EMU-ratkaisun muotona.

Brax ehdolle vihreiden puheenjohtajaksi

Vihreän liiton puheenjohtajuudesta kilpailee kesäkuun liittokokouksessa ainakin kaksi ehdokasta. Nykyinen puheenjohtaja Tuija Brax ilmoitti torstaina vastanneensa myönteisesti pyyntöihin asettua ehdolle toiselle kaudelle. Toinen ehdolla on Satu Hassi.

OPH vastaa Oulun raksalaisille

Opetusministeri Olli-Pekka Heinonen vastaa jälkikäteen Oulun yliopiston rakentamistekniikan opiskelijoiden kysymykseen. Seuraavan kerran Verkkouutisten on line -kyselytunnilla on valtiovarainministeri Sauli Niinistö 14.5. kello 11.00-12.00.

Viikon varrelta - politiikkaa lyhyesti

Lipponen lupasi korotuksen peruspäivärahaan. Mönkäre: EU-sosiaaliturvalle sitovat rajat. MTK:n Nevala rökitti ympäristöministeriötä. Nikula: Presidentin valtaoikeuksia ei leikata.

Puolueiden kannatusarviot

Tällä sivulla näet tärkeimpien puolueiden kannatusarviot verrattuna viime eduskuntavaaleihin kolmen tutkimuslaitoksen mittaamana.