BACK
ULKOMAAT

Labour panisi perustuslain remonttiin

Jos konservatiivit kärsivät odotetun tappion vapun parlamenttivaaleissa, Britannian perustuslaki voi kokea suurimmat muutokset sukupolviin. Labourille ennustetaan ennätysmäistä voittoa. Tuoreimman tiistaisen mielipidetiedustelun mukaan työväenpuolue saisi äänistä 51 prosenttia, konservatiivit 29 ja liberaalidemokraatit 13 prosenttia. (Päivitys 29.4.1997)

Netanjahu äärioikeiston syliin?

Kun korruptiosyytteet kaatoivat yhteistyömahdollisuudet työväenpuolueeseen, Netanjahu on yhä enemmän uskonnollisen oikeiston vanki. Kun Netanjahu lisäksi selvisi syytteittä, mutta ääripuolueen johtaja Deri ei, hallituksen koossapito voi vaatia entistä tiukempaa linjaa.

Verilöylyt varjostavat Algerian vaalivalmisteluja

Algerian kesäkuussa järjestettävät eduskuntavaalit ovat ensimmäiset sitten sen kun, armeija keskeytti edelliset viisi vuotta sitten. Silloin islamilaispuolue oli saamassa murskavoiton. Nyt se on kielletty ja ääri-islamilaiset varjostavat vaalivalmisteluja raaoilla verilöylyillä.

Taistelu Englannista kiristyy - vuotanut muistio vaalivalttina

Englannin konservatiivit ovat hyödyntäneet kampanjassaan työväenpuolueelta vuotanutta strategiasuunnitelmaa. Vapunpäivän työväenjuhla näyttää kuitenkin edelleen todennäköiseltä.

Gallupsotaa Englannissa

Englannin vaalitaistelu sai keskiviikkona uutta puhtia, kun tuore mielipidetutkimus osoitti työväenpuolueen kannatuksen jyrkkää laskua. The Guardian -lehden julkistaman kyselyn mukaan työväenpuolue johtaa konservatiiveja enää viidellä prosenttiyksiköllä numeroin 42-37.

Viikon varrelta - ulkomaat lyhyesti

Meksikossa ennätysmäinen huumetakavarikko. Haagin sotarikostribunaali alityöllistetty pettymys. Perun armeija vapautti panttivangit. Ranskaan ennenaikaiset vaalit.