BACK
AJASSAVäärää tietoa pääsiäisnoidista

Meille on jo pienenä opetettu, että noidat lentävät pääsiäisenä. Tyypillinen pääsiäisnoita on luutansa selässä yöllä ilmaa halkova vanha akka, joka vaeltaa komeetan tavoin seurassaan kissa ja kahvipannu. Noitavainoista taas olemme saaneet oppia, että noitia surmattiin keskiajalla miljoonittain ja että kyseessä oli vanhoihin yksinäisiin naisiin kohdistunut vaino.

Viinin kohtuukäyttö saattaa ehkäistä dementiaa

Ranskalaistutkijat ovat havainneet kohtuullisen viininjuonnin vähentävän vanhusten dementiaa. Yhdeksän vuotta kestäneessä tutkimuksessa verrattiin 3 800 viinin kohtuukäyttäjän sairastumisia absolutistien sekä runsaasti viiniä juovien vanhusten sairastumisiin.

Turhaa huolta elintarvikkeiden lisäaineista

Kuluttajat ovat viime aikoina olleet huolissaan elintarvikkeiden turvallisuudesta ja erityisesti lisäaineista. Epäilyksiä ovat ruokkineet mm. ketjukirjeinä jaetut lisäaineluettelot ja muut virheelliset tiedot lisäaineista.

"En valinnut asiaa"

"En valinnut asiaa", valittiin Love Recordsin kaksoiscd-levyn nimeksi. Kerkko Koskisen kokoelmaan kuuluu 49 "taistolaislaulua". Levyllä esiintyvät lähes kaikki laulullisen luokkataistelun kärkinimet, jotka aikanaan varmuudella valitsivat asiansa ja valjastivat kaikki lahjakkuutensa asian käyttöön. Ei ainakaan päinvastoin. Siksi kokoelman nimi on jopa ihanan irvokas.

Uusi kansanperinne syntyy Internetissä

Uusi kansanperinne elää ja voi hyvin Internetissä. Kotisivut, tarinat, huhut, ketjukirjeet, sähköpostien allekirjoitukset, hymiöt, ASCII-taide ovat 1990-luvun folklorea, cyberlorea. Verkossa on oma kulttuurinsa. (21.3.1997)

Lue cd-rom peliarvostelut Verkkouutisten Arkistosta.