BACK

Kirjakauppa
Verkkouutisissa


PolitiikkaPääsiäisajan politiikkaa

Kanerva: EMU-aikataulua aikaistettava. Lipponen toivoo Ahtisaaren jatkavan - ei esivaalia. Huttu-Juntunen: Ei terveydenhuollon yksityistämistä. Alho puolusti uutta päivähoitomaksujärjestelmää. (Päivitys 1.4.1997)

Huttu-Juntunen: Kansaa ei ole jaettu

Sosiaali- ja terveysministeri Terttu Huttu-Juntunen katsoo, että vasemmistoliitto on onnistunut hallituksessa. Hän katsoo myös, ettei kansaa ole hallituksen politiikalla jaettu. Alkoholipolitiikassa Huttu-Juntunen pitää aikarajotuksia onnistuneena ratkaisuna.

Siviilijoukot ehkäisemään konflikteja

Kansalaisjärjestöt virittävät yhteistyötä kriisien ehkäisemiseksi. Suomen YK-liiton puheenjohtaja Sirpa Pietikäinen kertoo, että jo ensi vuonna Suomesta voisi lähteä kriisinhallinta-apua selvittämään aluillaan kyteviä konflikteja. Hanke sopii myös hallituksen kaavailuihin ja sille on luvassa ulkoministeriöstä tukea.

Väylämaksut - haaste uudelle ministerille

Liikenneministeriössä on poliittisesti suhteellisen rauhallista. Valtiontalouden säästöaikoina uusia tiehankkeita ja muita vastaavia investointeja ei juuri ole varaa toteuttaa tai laajamittaisesti edes suunnitella. Kipupisteitä kuitenkin löytyy esimerkiksi radanpidon investointitarpeista, joukkoliikenteen tukemisessa ja väylämaksujen perimisessä.

Perustuslakivaliokunta antaa lausunnon EMU-päätösjärjestyksestä pyydettäessä

Eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtaja Erkki Tuomioja (SDP) katsoo, että perustuslakivaliokunnan on annettava lausunto siitä, miten talous- ja rahaliitto EMU:sta päätetään eduskunnassa. Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Ville Itälä (kok) ei näe Tuomiojan lausunnossa mitään dramatiikkaa.

EU 40 vuotta

Unelma yhdentyneestä Euroopasta ei ole uusi ajatus maanosamme historiassa. Eurooppaa on yritetty yhdistää monta kertaa ajatuksissa ja teoissa. Useimmat ideat jäivät tyhjäksi idealismiksi. Ainoat onnistuneet - joskin lyhytaikaiset - yhdistämiset tehtiin väkivaltaisesti, kunnes EY syntyi.

Viikon varrelta - politiikkaa lyhyesti

Aaltonen: Puolustusvaliokunta osaksi ulkoasiainvaliokuntaa. Niinistö: Maaherrat käyvät tarpeettomiksi. SAK vaatii korjausta päivähoitomaksuihin. Koski: Suurempia kuntia.

Puolueiden kannatusarviot

Tällä sivulla näet tärkeimpien puolueiden kannatusarviot verrattuna viime eduskuntavaaleihin kolmen tutkimuslaitoksen mittaamana.