Kekkonen: Työllisyys energiapolitiikan reunaehtoSDP:n varapuheenjohtaja Antero Kekkosen mielestä työllisyyden hoitaminen on ohittamaton reunaehto energiapoliittisissa ratkaisuissa. Kuorevedellä maanantaina puhunut Kekkonen naljailee myös vihreiden energiapolitiikan korkealentoisuudesta.


- Samalla kun Suomi täyttää osuuttaan kansainvälisissä ympäristönsuojeluvelvoitteissa, on muistettava, mitä talouskasvu ja teollisuuden kilpailukyky edellyttävät energiapolitiikalta.
- Nämä asiat on syytä käydä perinjuurin läpi, kun hallitus seuraavan kerran tuo energiapoliittisia linjauksiaan eduskuntaan, sanoo Kekkonen.

- Sekä ammattiyhdistysliikkeestä että teollisuuden piiristä on käytetty huolestuneita energiapoliittisia puheenvuoroja. Niitä on syytä kuunnella tarkalla korvalla, sillä kysymyksessä ovat työllisyyden parantamisen kannalta keskeiset tahot.

Vihreät nostavat profiilia

Kekkonen katsoo, että vihreät ovat viime viikkoina silminnähden pyrkineet nostamaan puolueen energiapoliittista profiilia.
- Hallitusasemasta johtuva poliittinen vastuu on kohdistunut ympäristöministeri Haavistoon, joka on joutunut hoitamaan vaikeita kansainvälisiä ilmastonsuojeluneuvotteluja.

- Tämä tuntuu aiheuttaneen melkoista turbulenssia puolueessa, jonka linja energiapolitiikassa on ajoittain ollut varsin korkealentoista.

- Vihreät viettivät juuri puolueensa 10-vuotisjuhlia. Tämänkin mittaisen historian ja voimassaolevan hallitusaseman omaavalta puolueelta odottaa, että se kantaa osansa vastuusta sekä energiapolitiikassa että työllisyyden parantamisessa.

IA
3.3.1997


POLITIIKKA -SIVULLE