BACK
TalousItsenäinen punta

Englannin työväenpuolue kiristää EMU-kantojaan lähestyvien parlamenttivaalien alla. Viime viikolla puolue esitteli omat EMU-ehtonsa. Kävipä vaaleissa siis miten tahansa, punta näyttäisi ainakin ensi vaiheessa säilyttävän itsenäisyytensä. Olisiko tosiaan niin, että EMU-uskovaiset Brysselissä ja muualla manner-Euroopassa ovat pitäneet turhaan peukkuja työväenpuolueen vaalivoiton puolesta?

Mikä on vihreiden linja energiapolitiikassa

Vihreiden energiapoliittinen linja kaipaisi hieman täsmennystä. Perjantaina 21.2. ympäristöministeri Pekka Haavisto hyväksyi kivihiilivoimaloiden rakentamisen siirtymäkauden ratkaisuna, jos myöhemmin siirrytään maakaasun käyttöön. Hän ei kuitenkaan hyväksynyt sitä enää keskiviikkona. Vihreiden puheenjohtaja Tuija Brax taas pitää maakaasuakin siirtymäkauden ratkaisuna.

Miksei tohtoreille löydy töitä?

Kun korkeimman mahdollisen koulutuksen hankkinut henkilö hakee töitä, hän ei niitä löydä. Onko vika koulutuksessa, hakijoissa vai työhönottajien asenteissa? Vai onko tohtorien työttömyys vain merkki siitä, että Suomi ei sijoitu kansainvälisessä työnjaossa kaikkein laadukkaimpaan kastiin? Mitä asialle pitäisi sitten tehdä?

Tiukka budjettikuri jatkuu

Valtionvelan osuus bruttokansantuotteesta kääntyy ensi vuonna laskuun hallituksen hyväksymien budjettikehysten mukaan. Hallitus sopi tiistaina valtion ensi vuoden menojen kokonaiskehykseksi 191 miljardia markkaa ja samalla raamit vuoteen 2001 saakka.

Veroja ei yleensä kannata täydentää

Viikon verovinkki.

Viikon varrelta - taloutta lyhyesti

Tyytymättömyys ay-liikkeeseen työttömyyden hoidossa kasvanut. Hämäläinen: Suomi täyttää EMU-ehdot tänä vuonna. Markkinoiden EMU-usko heikkenee. Liiketalousopit auttaneet kuntia. Ahvenanmaan ja manner-Suomen veroraja voimaan 1.3.

Talousennusteet vuosille 1996 ja 1997

Tällä sivulla seurataan valtiovarainministeriön ja kolmen taloustutkimuslaitoksen (ETLA, PTT ja Palkansaajien tutkimuslaitos) ennusteita Suomen talouden kehityksestä.