BACK
ULKOMAAT

Tappavat housut

Äiti surmasi tyttärensä, koska tämä käytti housuja ja mies kuristi serkkunsa, koska tämä käytti tiukkoja farkkuja. Näin kertovat länsimaisen nuorisomuodin riskeistä Egyptin hallitusta lähellä oleva lehdet.

Tuomioistuin: Presidentti raiskasi miespoliisin

Zimbabwen entisen presidentin Canaan Bananan uskotaan raiskanneen homoseksuaalisesti avustajanaan toimineen poliisimiehen. Raiskaus nousi esille oikeudenkäynnissä, jossa kyseinen avustaja tuomittiin poliisin surmaamisesta. Tuomioistuin piti raiskausta niin vahvasti toteennäytettynä, että se hyväksyttiin lieventäväksi asianhaaraksi.

Venäläisen NATO-retoriikan monet kasvot

Venäjän suhtautuminen käsillä olevaan NATO:n laajenemiseen on viime päiviin asti säilyttänyt sen kaksijakoisen luonteensa, joka on ollut sille leimallista koko prosessin ajan. Toisesta suupielestä kuiskitaan lännelle toiveikkaita lausuntoja kompromissihalukkuudesta, samalla kun kotijoukoille kulmat kurtussa yrmyillään ja näytetään hapanta naamaa.

Balkan - ruutitynnyri

Poliittiset tunnot käyvät jälleen kuumina Balkanilla, jota jo vuosisadan alkupuolella kutsuttiin Euroopan ruutitynnyriksi. Olot useimmissa itäisen Keski-Euroopan maissa näyttävät olevan vakiintumassa, ja yhdentymisprosessi vauraamman Länsi-Euroopan kanssa on käynnissä. Balkanilla kuitenkin köyhyyden ja politiikan yhdistelmä on ajanut tuhannet ihmiset kaduille osoittamaan mieltään milloin mitäkin vastaan.

Viikon varrelta - ulkomaat lyhyesti

Pommi-iskuja Kiinassa. Viron hallitus eroaa. Labourilla selvä etumatka. Ruotsin kokoomus suositumpi kuin demarit. Unkarilaisista neljännes köyhyysrajan alapuolella.

Muurin murtuessa

Marraskuussa 1989 vasaroiden kilkutus kiiri yli Berliinin. Betoni karisi koleaan maahan ja matkailijoitten taskuihin kun yli neljännesvuosisadan Eurooppaa hallinnut sosialistisen realismin monumentti murtui berliiniläisten alla.