BACK
AJASSAToisenlainen Luther

Teesien naulaamisen 480-vuotisjuhlan kunniaksi kerromme toisenlaisesta Martin Lutherista. Hän ei ollut sellainen tiukan työ- ja seksuaalimoraalin saarnaaja kuin meille on uskoteltu. Hänen kootuista pöytäpuheistaan paljastuu aivan toisenlainen mies.

Urho Kekkonen - agentti ja maanpetturi?

Kiistelty ja jopa kiitelty historiantutkija Hannu Rautkallio on kirjoittanut teoksen ”Laboratorio Suomi. Kekkonen ja KGB 1944-1962”. Teoksen luvataan paljastavan mikä oli NKP:n vaikutus Suomen politiikkaan ja miten yhteistyö Kekkosen ja KGB:n välillä toimi. NKP:n keskuskomitean arkistossa säilytettävien asiakirjojen ohella teoksessa tukeudutaan myös aiemmin julkaisemattomiin amerikkalaisiin ja brittiläisiin asiakirjoihin sekä lukuisiin haastatteluihin.

Lyhyt johdatus selkokieleen

Jokainen tulee joskus toivoneeksi, että saisi uuden teknisen laitteensa käyttöohjeet selkokielellä. Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä selkokieli on, kenelle se on tarkoitettu ja miten sitä kirjoitetaan. Myös selkokielen historiaa ja tulevaisuutta kuvataan lyhyesti. Mukana on myös muutama esimerkki teksteistä ja lyhyt luettelo alan kirjallisuudesta.

Millaista on folklore internetissä?

Lähetä tarinoita, vihjeitä, URLeja, kokemuksia ja kommenttejasi nettiperinteen saralta Verkkouutisten nettifolklore -artikkelia varten.

Suuri Muumijuhla

Suuri Muumijuhla on suomenkielinen pelillinen seikkailuromppu. Koko perheen puuharompuksi mainostettu tuote tarjoaa kohtalaisen määrän tekemistä, mutta parhaimmillaan se on innokkaan kuusivuotiaan käsissä.

Lue aikaisemmat cd-rom arvostelut Verkkouutisten Arkistosta.