Suuri MuumijuhlaSuuri Muumijuhla on suomenkielinen pelillinen seikkailuromppu. Koko perheen puuharompuksi mainostettu tuote tarjoaa kohtalaisen määrän tekemistä, mutta parhaimmillaan se on innokkaan kuusivuotiaan käsissä.


Pelilliset jaksot ovat ideoiltaan mukavan muumihenkisiä, mutta tekninen toteutus on tehnyt niistä jäykkiä ja hieman hitaanlaisia. Seikkailun lomassa ne toimivat esteinä, mutta ovat pelattavissa myös yksittäin. Ohjelmasta voi myös tulostaa muumiaiheisia kutsukortteja.

Juoni ei päätä rasita, joten sitä kelpaa pienemmänkin seurata. Jo kolme-neljävuotias pysyy hyvin muumijuhlan kärryillä. Ensin pitää herättää muumit talviunilta sitten valmistella juhlaa ja kun kutsukirjeet on viety, voi juhla alkaa.

Pelien maailmassa pientä käyttäjää häiritsee ja jopa pelottaa niiden suoritushenkisyys. Pelko ilmapallon puhkeamisesta tai tehtävän suoritus määräajassa kutsuvat isää apuun. Vaikka rompulla ei lukutaitoa tarvitakaan, niin peliensä vuoksi en suosittelisi sitä aivan pienimmille.

3-D -mallinnus on hyvin tehtyä peruskamaa, jollaiseen yhä useammat romput ovat meitä tutustuttaneet. Piirroshahmojen mielikuvitusmaailmaan se sopii hyvin. Vielä paremmin soivat äänet, joina on piirrossarjasta tuttuja näyttelijöitä.

Muumijuhla pyörii lähes kokonaan rompulta, joten se vaatii joko pitkämielisen käyttäjän tai rivakan romppuaseman. Ruotsalaisvalmisteista tuotetta on saatavissa myös ruotsin ja englannin kielillä. Suositushinta 295 markkaa antaa kelpo vastinetta muumi-ikäisen vanhempien rahoille.

Suomenkielisten lastenromppujen sarjassa Suuri Muumijuhla edustaa ehdotonta kärkeä, vaikkei siihen vielä aivan mahdottomia vaaditakaan.

PETE "Muumi" PAKARINEN
7.2.1997


OTSIKKOSIVULLE