BACK
TalousOsuuspankkien tulos parani

Osuuspankkiryhmä paransi viime vuonna tulostaan selvästi edellisvuoteen verrattuna. Ryhmän liikevoitto nousi lähes 850 miljoonaan markkaan. Vuonna 1995 voitto oli 253 miljoonaa markkaa. Tulosta kohensivat entistä pienemmät luottotappiot ja katteiden paraneminen arvopaperikaupassa. (Päivitys 11.2.1997)

Kesko myi Tukon kotimaiselle ostajaryhmälle

Kesko myi Tukon Anttiloita lukuun ottamatta 2,2 miljardilla markalla. Tukon ostajia ovat Wihuri, Sentra, Stockmann ja Heinon Tukku. Kiinteistöt myydään vakuutusyhtiöiden muodostamalle kiinteistöyhtiölle, jonka omistavat Eläke-Varma, Eläke-Sampo, Nova ja Sampo. Kesko julkisti kaupan perjantai-iltana. (Päivitys 10.2.1997)

Hallitus valmistelee energiastrategiaa

Energiapoliittinen ministerityöryhmä kokoontui ensi kerran keskiviikkona 5.2. valmistelemaan hallituksen pitkän aikavälin energiastrategiaa. Tavoitteena on, että energiastrategia saadaan valmiiksi jo kevään aikana. Vaihtoehdot näyttävät olevan vähissä.

EMU ei synny ajoissa?

Euroopassa epäillään, ettei Euroopan talous- ja rahaliitto synny ajoissa. Jotkut puhuvat jopa hankkeen lykkäämisestä. Financial Timesin uutinen erillissopimuksesta Italian, Portugalin ja Espanjan kanssa tyrmättiin niin komissiossa kuin Italiassa ja Saksassakin.

Ympäristöjärjestöt huolestuneita EU:n vesisäädöksistä

Euroopan ympäristöjärjestöt ovat huolissaan komission suunnittelemasta puitedirektiivistä, joka koskee vesien suojelua. Luonnos kumoaa nykyiset pinta- ja pohjavettä koskevat ohjeet, jotka ovat ympäristöjärjestöjen mielestä olleet tärkeitä hyvän raakaveden turvaamisessa.

Mikä on HPY:n hintojen korotuksen takana

Helsingin Puhelinyhdistys (HPY) suunnittelee lehtitietojen mukaan kertamaksujärjestelmän poistamista arki-iltojen ja viikonloppujen osalta. HPY:n suunnitelmien mukaan paikallispuhelu maksaisi 48,8 penniä ensimmäiseltä 30 minuutilta ja sen jälkeen viisi penniä minuutti. Samaa yritettiin jo 80-luvulla, mutta ajatuksesta luovuttiin.

Hae ylimääräiset leimaverot takaisin

Viikon verovinkki.

Viikon varrelta - taloutta lyhyesti

Kuluttajat luottavat talouteen. Marraskuun kauppa reilusti ylijäämäinen. Eurostat hyväksyi Suomen laskelmat. Asuntojen hinnat nousevat. Maa- ja metsätalouden tuotanto pieneni marraskuussa.

Talousennusteet vuosille 1996 ja 1997

Tällä sivulla seurataan valtiovarainministeriön ja kolmen taloustutkimuslaitoksen (ETLA, PTT ja Palkansaajien tutkimuslaitos) ennusteita Suomen talouden kehityksestä.