BACK
ULKOMAAT
Terrori laajentui sisällissodaksi Algeriassa

Kun ääri-islamilainen terrori Algeriassa kiihtyy, sotilaiden tukema hallitus vastaa väkivaltaan vain väkivallalla. Yhä useammat ulkomaiset tarkkailijat uskovat kuitenkin, että rauha vaatisi kansallista sovintoa. Esimerkiksi Ranskan entinen presidentti Valery Giscard d'Estaing esitti hiljattain, että myös viime vaalit voittanut kielletty islamilaispuolue saisi osallistua seuraaviin vaaleihin.

Viralliselle NATO-linjalle ei haastajaa

Huolimatta mielipiteiden näennäisen laajasta kirjosta viime viikkoina käydystä NATO-keskustelusta on löydettävissä kolme päälinjaa. Niiden sisälle mahtuu tosin joukko erilaisia argumentaatiotapoja, joiden taso poikkeaa suurestikin toisistaan. Näin on asian laita erityisesti NATO-jäsenyyttä kannattavien leirissä, jotka muodostavat tällä hetkellä kaikkein äänekkäimmän ryhmän.

Puoli miljoonaa pakolaista keskellä sekavaa sotaa

Taistelut Itä-Zairessa kiihtyvät kapinallisten vallatessa yhä uusia kaupunkeja miespulaa kärsiviltä hallituksen joukoilta. Sekavan sisällissodan jaloissa on puoli miljoonaa pakolaista. Kukaan ei kuitenkaan tunnu varmasti tietävän ketkä kaikki Zairessa sotivat, ja ketkä ovat aitoja pakolaisia ja ketkä taas taistelijoita perheineen.

Viikon varrelta - ulkomaat lyhyesti

Milosevic perääntyi. Leipä loppuu Bulgariassa. Bulgariaan vaalit huhtikuussa. Bhutto Pakistanin vaalien suurhäviäjä. Autopommi Espanjassa.