Web soikoonInternetiin kätkeytyy monenmoista tarjontaa musiikin ystäville, harrastajille sekä ammattilaisille. Esimerkiksi musiikkimelodioita mid-muodossa sisältäviä sivuja löytyy sadoittain.


Mieleisensä kappaleen löytää takuuvarmasti joko MrMan:in midsivulta, Kimmon kotisivujen mid-osastolta taikka Jamin kotisivuilta.

Myös muissa formaatissa olevia kappaleita sisältäviä sivuja löytyy kymmenittäin pelkästään Suomesta, mainittakoon esimerkiksi Hit Stage:n sivut ja Andy's mod pages. Näiltä löytyvät Mod- ja S3M-formaatissa olevat kappaleet sisältävät yleensä melodian lisäksi myös laulun, tosin ne vaativat oman kuunteluohjelmansa, jonka voi imuroida Windowsille esimerkiksi Metallion sivuilta.

Musiikkiharrastuksen aloittelijan ja miksei jo pidemmälle päässeenkin kannattaa tutustua musiikin teorian peruskurssiin sekä yleisen musiikkitiedon peruskurssiin jotka löytyvät Al Music:in sivuilta.

Äänisen aallot

Suomalainen musiikki on edustettuna myös netissä. Pauli Kruhsen sivuilta löytyy George de Godzinskyn Äänisen aallot - kappaleen sanat ja kappaleen voi myös kuunnella Real Audio 3.0 - muodossa.

Työväenlaulujen sanatkin on taltioitu Internetiin ja niitä löytyy parikymmentä kappaletta Handen sivulta. Lähes kaikkien suomalaisten nuotti- ja lyriikkasivujen linkit on koottu Kotimaisia tabulatuureja & lyriikoita -sivulle, josta löytyy suomalaisen musiikin harrastajalle kymmeniä linkkejä.

Muinaissuomalaisen musiikin sekä muun improvisoidun musiikin ja kansanmusiikin harrastajille löytyy Primitiivisen musiikin ystävät ry:n sivut. Sivuilta löytyy tietoa primitiivisestä musiikista sekä muusta siihen liittyvästä asiasta. sivuilta löytyy esimerkiksi lirun ja mänkerin rakennusohjeet piirretyin kuvin.

Kaustisen Kansanmusiikkijuhlillakin on omat Kaustinen folk music festifal -sivunsa joilta voi katsella ensi kesän tapahtuman tietoja. Sivuilta löytyy tapahtuman esiintyjät, lippu- ja majoitustiedot ja paljon muutakin tarpeellista.

Ikaalisissa sijaitsevan Soitinkeskus Akordia:n sivujen alaisuudesta löytyy Suomen harmonikkaliiton ja Suomen harmonikkainstituutin sivut sekä harmonikka-aiheisia linkkejä ja harmonikkatapahtumia joista tunnetuimpana Sata-Häme soi Ikaalisissa.

Musiikkilehtiäkin löytyy

Myös suomalaisia musiikkiaiheisia verkkolehtiä löytyy jokaiseen makuun. Sekä Rockdata että Circus webzine tarjoavat musauutisia ja tietoja sekä suomalaisista että ulkomaisista yhtyeistä. 7. hetki magazine taasen tarjoaa tietoa Kristillisestä metallista ja rockista. Lehti on toistaiseksi pahasti keskeneräinen mutta pikku hiljaa rakentumassa lopulliseen ulkoasuunsa.

Uudenaikaiset kännykät alkavat olemaan jo todellisia musiikkikoneita joihin voi ohjelmoida omat kappaleensa. Ericsson melodies -sivulta voivat Ericsson 688/788/768 -kännykän omistajat valita mieleisensä musiikkikappaleen omaan kännykkäänsä. Kappaleita on jo lähes 500 ja lisää tulee koko ajan, joten joukosta löytyy varmasti mieleinen kappale ohjelmoitavaksi kännykän muistiin.

Onko sinulla bändi josta puuttuu soittaja tai oletko vastaavasti laulaja ilman bändiä? Mikäli näin on, niin kannattaa tutustua Wanted -sivuun jonne voit laittaa oman hakuilmoituksen taikka katsella olemassa olevia hakuja. Mukana on myös osto- ja myyntipalsta miltä löytyy musiikkitarvikkeita lähinnä ammattilaisille. Myös harjoittelutilaa voi etsiä taikka tarjota sitä hakevien käyttöön.

MARKO HAKALA
16.1.1998


AJASSA -SIVULLE