BACK
ULKOMAAT


Saadaksesi tuoreimman version, paina Reload -näppäintä

Egyptin fundamentalistit vyöryttävät itselleen henkistä johtajuutta

Egyptin hallitus estää islamilaisia fundamentalisteja osallistumasta vaaleihin. Mutta se sallii näiden vyöryttää hiljalleen oppiaan ylipistoissa ja kulttuurielämässä. He ovat saaneet mm. vankan jalansijan maan sensuurijärjestelmässä ja osaavat kaataa vastustajiaan tuomioistuimissa.

Paaston ja juhlinnan ramadan

Nyt on islamilaisten pyhä paastokuukausi - ramadan -, jonka aikana ei syödä, juoda, tupakoida tai ajatella lihallisia ajatuksia auringon nousun ja laskun välisenä aikana.

Perustuslaillinen ratkaisu Pohjois-Irlannin levottomuuksille

Britannian ja Irlannin tasavallan hallitukset esittivät maanantaina tuoreen suunnitelman Pohjois-Irlannin ongelmien "lopulliseksi" ratkaisuksi. Uusi sopimus tähtää erityisen Pohjois-Irlannin parlamentin perustamiseen.

El Niño aiheuttanut Keski-Amerikassa huomattavia tuhoja

Sääilmiö El Niño on aiheuttanut huomattavia tuhoja Keski-Amerikan maiden maataloudelle. El Niñon aikaansaama kuivuus ja toisaalta joillakin alueilla riehuneet rankkasateet ovat tuhonneet noin kolmanneksen maiden sadosta.

Muslimijohtajat vaativat ehdolle asettuvan Suharton eroa

Talousvaikeuksiin ajautuneen Indonesian kahden tärkeimmän muslimijärjestön johtajat yhtyivät maanantaina vaatimuksiin presidentti Suharton eroamisesta. Muslimijohtajien mielestä 76-vuotiaan Suharton pitäisi erota tämänkertaisen virkakautensa jälkeen. Hän kuitenkin aikoo asettua ehdolle.

EU:n valtuuskunta Algeriaan maanantaina

Algeriassa on virallisten tietojen mukaan surmattu jälleen 103 ihmistä verilöylyssä. Lehtitietojen mukaan uhreja olisi jopa 428. Murhamiehet iskivät maanantain vastaisena yönä syrjäisellä asuinalueella, noin 30 kilometriä Algerian pääkaupungista Algerista etelään.

Viikon varrelta - ulkomaat lyhyesti

Mars-meteoriitin elämän merkit Maasta. Bill Gatesilla enemmän valtaa kuin Bill Clintonilla? Brittiparlamentin ylähuoneen valtasuhteet remonttiin. Lähes kaikki kuubalaiset äänestivät. Japani pyytää anteeksi sodanaikaisia tekojaan.