Matkalla avaruudessaInternet tarjoaa avaruudesta ja maailmankaikkeudesta tietopaketin, joka ei jätä ketään kylmäksi.


Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursa Ry.:n sivut ovat tähtitieteilijöiden aarreaitta. Sivut tarjoavat tietoa ajankohtaisista taivaankannen ilmiöistä, tulevista tähtitieteilijöiden tapahtumista sekä mahdollisuuden tilata tähtitieteeseen liittyvää kirjallisuutta tai laitteistoja.

Freenetin avaruussivustolta löytyy tietoa avaruusaiheisista julkaisuista, postituslistoista sekä järjestöistä. Sivut tarjoavat myös suuren valikoiman linkkejä avaruusaiheisille sivuille ja onpa mukana myös avaruusuutisetkin.

Myös Oulun yliopiston avaruustekniikan ja avaruusfysiikan sivut tarjoavat laajan valikoiman linkkejä avaruusaiheisille sivuille, postituslistoille ja tietokantoihin.

Jos ei muuta, niin NASA

Antti Mäentaustan Mir -sivuilta löytyy lähes täydellinen tietopaketti Mir -avaruusasemasta alkaen historiasta päätyen tulevaisuuteen. Sivut vaativat Java-tuen selaimelta.

Jari Aholan avaruussukkulasivuilta taasen löytyy tietoa menneistä ja tulevista sukkulalennoista, tietoa sukkuloiden rakenteesta ja paljon muuta sukkula-aiheista materiaalia.

Aurinkokuntamme planeetoista lyötyy tiivis tietopaketti Teemu Masalinin Aurinkokunnan 9 planeettaa -sivuilta. Jokaisesta planeetasta löytyy mm. paino, säde, keskilämpötila ja muita faktoja.

Mikäli edellämainituilta sivuilta ei löytynyt mitään mielenkiintoista on viimeisenä, muttei suinkaan vähäisempänä on olemassaNASA:n sivut, jotka tarjoavat varmasti kaiken tietämisen arvoisen avaruudesta.

Avaruudesta kiinnostunut saakin vietettyä sivujen parissa monia mielenkiintoisia tunteja. Eikä myöskään pidä unohtaa NASA:n kuva-arkistoa, mistä löytyy upeita kuvia avaruudesta sekä myös avaruussukkuloista ja - asemista.

MARKO HAKALA
20.3.1998


AJASSA -SIVULLE