BACK

Kirjakauppa
Verkkouutisissa


Politiikka


Saadaksesi tuoreimman version, paina Reload -näppäintä

Niinistö asettuu ehdokkaaksi Helsingissä

Kokoomuksen puheenjohtaja valtiovarainministeri Sauli Niinistö asettuu seuraavissa eduskuntavaaleissa ehdokkaaksi Helsingissä. Niinistö on myös valmis jatkamaan Kokoomuksen puheenjohtajana. (Päivitys 25.3.1998)

Viikonlopun politiikkaa lyhyesti

Pekkarinen: Veronalennukset uusiksi. Kallis: Uudet leikkauslistat ovat jo olemassa. Lamminen: NATO:on mennään vuosituhannen vaihteessa. Kekkonen: Perusvoimasta hallituskysymys. Jyri Häkämies ehdolle eduskuntaan. Tuomioja epäilee EMU:n kestävyyttä. Vihreät: Siviilipalvelu 6 kuukauteen. Saari: Hallituksen toimintakyky romahtanut. Aho: Helikopterisotku vahingoittaa armeijan toimintaa. (Päivitys 23.3.1998)

Suomi ei liity nettomaksajien kapinaan

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok) torjui spekulaatiota markan revalvaatiosta EU-maiden valtiovarainministerikokouksessa Yorkissa lauantaina. Niinistön mukaan Suomi ei aio liittyä kapinarintamaan. (Päivitys 22.3.1998)


Holkeri: Keskusta väläytteli ulkopoliittista korttia vielä 1987

Kokoomuksen entinen puheenjohtaja ja pääministeri Harri Holkeri kertoo, että keskustan johdossa hänet luvattiin "upottaa ulkopoliittisesti" vielä 1987 alkaneen kokoomuksen hallitustaipaleen alussa.

Sasi tukkisi verokeitaat EU:n lähdeverolla

Verokeidasmaihin rekisteröidyistä yhtiöistä on tulossa kansanhuvia. Viime vuonna Suomessa välitettiin noin 4000 verokeidasyhtiötä ja ongelma on kasvamassa, arvioi valtiovarainvaliokunnan verojaoston puheenjohtaja, kansanedustaja Kimmo Sasi.

Nuorsuomalaiset liittyivät kansalaispalkkarintamaan

Nuorsuomalaiset julkistivat torstaina oman perusturvamallinsa. Negatiiviseen tuloveroon, tuttavallisemmin kansalaispalkkaan perustuva malli yhdistää verotuksen ja sosiaaliturvan. Näin Nusut liittyivät samaan joukkoon keskustan, vihreiden ja vasemmistoliiton kanssa.

Lipponen: Komission esitykseen sisältyy vakavia uhkia

EU-komission ehdotus maatalouspolitiikan uudistamiseksi sisältää Suomen maataloustuotannon kannalta vakavia uhkia, totesi hallitus keskiviikkona.

Tunteet eikä talous ratkaisee EMU-kannan

Suhde suomalaisuuteen määrää asennetta talous- ja rahaliitto EMU:un paljon enemmän kuin yhteisen valuutan oletetut taloushyödyt tai -haitat, kertoo tiistaina julkaistu tutkimus.

Sosiaalibarometri: Pulmallisten alueiden määrä kasvanut, hyvinvointi määräytyy alueittain

Suomen väestön jakautuminen hyvä- ja huono-osaisiin on vahvistunut. Talouskasvusta ovat hyötyneet eniten työssä olevat, kun samaan aikaan työttömyyden ja muiden ongelmien kanssa painiskelevien kansalaisten auttamiseen on ollut yhä vähemmän varaa.

Ulkomaalaislain muutokset valmisteilla sisäministeriössä

Ulkomaalaislain muutos on valmisteilla sisäministeriössä. Luonnoksessa ehdotetaan, että "painavien humanitaaristen syiden perusteella" myönnettävästä ulkomaalaisen oleskeluluvasta luovutaan. Tilalle kaavaillaan määritelmää, jossa oleskelulupa myönnetään "suojelun tarpeen vuoksi".

Viikon varrelta - politiikkaa lyhyesti

Uosukainen Ahtisaaren kannoilla tv-uutisten presidenttikyselyssä. Perho luopuu puoluesihteerin tehtävästä. Hallitus ei anna hallintopoliittista selontekoa. Skinnari odottaa talouskasvun leviävän sisämaahan. Aho pitää kopteriratkaisua epäonnistuneena. Europarlamentin liikennevaliokunta kohteli kaltoin Väyrysen mietintöluonnosta. Lipponen: Itä-Suomi valtiovallan erityiseen suojelukseen. Työttömien määrä laskee edelleen. Enestam: Peitetoiminta ja valeostot poliisilakiin.

Puolueiden kannatusarviot

Tällä sivulla näet tärkeimpien puolueiden kannatusarviot verrattuna viime eduskuntavaaleihin kolmen tutkimuslaitoksen mittaamana.