Sisältö
Pääsivu
Pääkirjotus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kolumnit
Ajanviete
Linkit
Arkisto

chat

AJASSAGrafiikkaa netistä

Grafiikalla saa toteutettua tehostekeinoja niin kotisivuilleen kuin tekstidokumentteihinkin. Kotisivuilleen voi liittää myös liikkuvaa kuvaa, eli animoituja gif-kuvia. Niitä voi tehdä joko itse tai käyttää Internetin lukuisia kuvakirjastosivustoja apunaan.

Viikon pelidemo: Colin McRae Rally

Viikon pelidemoesittelyssä Colin McRae Rally.

Linuxista suomenkielinen levitysversio

Tietokoneiden Linux-käyttöjärjestelmästä ilmestyy suomenkielinen levitysversio. Tamperelaisen Suomen Ohjelmistotyön tuottama suomenkielinen SOT-Linux 5.2 julkistetaan 2. joulukuuta.

Internet avaa mahdollisuuden: Kaikki mukaan etsimään avaruusrotuja?

Kun sinulla on Internet-yhteys, voit lähteä mukaan etsimään älyllistä elämää ulkoavaruudesta. Näin lupaavat Kalifornian tähtitieteellinen yhdistys, Paramount-elokuvayhtiö sekä SETI@home-yhtiö.

Kuka tahansa tyttö voi saada huoran leiman

Jotkut tytöt saavat huoran leiman jo murrosiässä. Huoraksi haukkumisella ei kuitenkaan ole yleensä mitään tekemistä tytön todellisen seksikäyttäytymisen kanssa, vaan leiman voi saada kuka tahansa.

Väitös: Juutalaisvastaisuus keskeistä Topeliuksen ajattelulle

Tuore tutkimus korostaa juutalaisvastaisuuden merkitystä Sakari Topeliuksen ajattelussa ja tuotannossa.

Pienetkin ilmansaastemäärät lisäävät kuolleisuutta

Ilman pienhiukkasilla on voimakas yhteys kuolleisuuteen ja sairastavuuteen, kertoivat ympäristöterveysalan tutkijat Kuopiossa torstaina.

Viinitilat haluavat laajentaa myyntiään

Suomen viiniyrittäjät vaativat parempia edellytyksiä toiminnalleen. Yrittäjät korjaisivat alkoholiasetusta ja -lakia niin, että viinitilalta saisi myydä kaikkia tilalla valmistettuja mietoja alkoholijuomia. Tällä hetkellä esimerkiksi liköörejä ei saa myydä tilalta pulloittain asiakkaiden mukaan.

Ajan suunnassa lyhyesti

Korkein oikeus julkaisee ennakkopäätöksensä nyt myös verkossa. Tonttuviesti netissä auttaa lapsia ja nuoria. BBC sensuroi Abbaa ja Wagneria. Venäläisasiantuntija: Marsiin lennetään vuonna 2012. Akateemista työnhakua Internetistä. 60 miljoonan perintö - ei perijöitä. Suomen hallitsijat ja valtionpäämiehet cd-romilla.

Viikon vitsit

Pieni kevennys muuten niin ankeaan arkeen.