Kera

Sisältö
Pääsivu
Pääkirjotus
Talous
Ulkomaat
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Linkit
Arkisto

chat

Politiikka



Piha moittii kokoomuksen suhdetta EU-edustajiin

Kokoomuksen EU-parlamentaarikko Kirsi Piha arvostelee puolueensa suhtautumista EU-parlamenttiin. (Päivitys 1.12.1998)

Akavakin tyrmää keskustan työreformin

Akateemisten alojen keskusjärjestö Akava tyrmää myös keskustan esittämän työreformin. Akavan puheenjohtajan Mikko Viitasalon mielestä keskustan esitykset paikallisesta sopimisesta eivät sovi Akavalle. (Päivitys 1.12.1998)

Vasemmistoliitto pitää kokoomusta yhteistyökelpoisena

Vasemmistoliitto pitää keskustaa pahimpana uhkana suomalaiselle työelämälle ja sosiaaliselle tasa-arvolle. Viikonloppuna koolla ollut puolueen valtuusto hyväksyi myös eurovaaliehdokkaita ja EU-myönteisen ohjelman. (Päivitys 30.11.1998)

Viikonlopun politiikkaa lyhyesti

Ahtisaari arvioi Venäjän talousnousun olevan sukupolvien asian. Vihreiden Heikkinen uskoo liittovaltiokehitykseen. Kankaanniemi: Myös kristillisten sanouduttava irti työreformista. Kokoomusnuoret: Suomisesta tai Heinosesta pääministeri. Sorsa perää yhteisyyden tunnetta ja velvollisuuksia oikeuksien rinnalle. Aula kummeksuu hallituksen yhteistyöhaluttomuutta. (Päivitys 30.11.1998)

Kokoomus juhli 80-vuotiasta puoluetta

Kokoomuksen puheenjohtaja valtiovarainministeri Sauli Niinistö puolusti hallituksen sosiaaliturvaleikkauksia kokoomuksen 80-vuotisjuhlassa Helsingissä lauantaina. Hän kuvasi valtion roolin muuttuvan jatkossa toimijasta puitteiden luojaksi. (Päivitys 30.11.1998)

Väyrynen: Miksi Koivisto "muistaa" väärin

Keskustan europarlamentaarikko Paavo Väyrynen arvostelee presidentti Mauno Koivistoa. Hänen mielestään Koiviston viime sunnuntaina tv-haastattelussa esittämä näkemys ns. kassakaappisopimuksesta ei ole sopusoinnussa tosiasioiden kanssa. Valtioneuvos Harri Holkerin mukaan Väyrynen ei puhu totta. (Päivitys 28.11.1998)

Vasemmistoliitto runttasi keskustan työreformin

Vasemmistoliitto esittää yhteistyötä sosialidemokraattien kanssa keskustan ajaman työreformin estämiseksi. (Päivitys 28.11.1998)

EU:n yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka Suomelle pettymys

Euroopan unionin yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka on ollut Suomelle pettymys, sanoo tasavallan presidentti Martti Ahtisaari. (Päivitys 28.11.1998)


Ensi vuosituhannella Suomella on naispresidentti

Taloustutkimus Oy tutki Verkkouutisten toimeksiannosta suomalaisten mielipiteitä ensi vuosituhannen alussa olevasta tilanteesta. Tutkimuksesta selviää mm., että suomalaiset uskovat maassamme istuvan naispresidentin, että Suomi on NATO:n jäsen ja luovutettu Karjala on edelleen osa Venäjää.

Kokoomuslaiset aktiivisia eurovaaleissa

Kokoomuksen kannattajat ovat keskimääräistä tyytyväisempiä Euroopan parlamentin toimintaan sekä euroedustajiensa työskentelyyn siellä. Kokoomuksen kannattajista 62 prosenttia aikoo varmasti äänestää ensi kesän eurovaaleissa, kun varmasti äänestäjiä kaikista suomalaisista on 46 prosenttia. Kokoomuksen kannattajat ovat myös tyypillisiä varhaisen ehdokasvalinnan tekeviä.

Vanhan valtaus vaati muutosta - nykyopiskelijat luottavat yhteiskuntaan

30 vuotta sitten Euroopassa kuohui, kun panssarivaunut kaatoivat vanhoja valtarakenteita. Muutoksen tuulet lietsoivat suomalaisnuoretkin radikaaleihin tekoihin. Vanhan ylioppilastalon valtaus talvella 1968 ei sekoittanut maailmankirjoja, mutta sai valtaisan julkisuuden. Ylioppilaskuntien voimakkaaseen poliittiseen järjestäytymiseen johtanutta tapahtumaa dramatisoidaan joidenkin mielestä liiaksikin.

Kokoomus itsenäisessä Suomessa 1918-98, osa II - Vaaran vuosista Euroopan unioniin

Heti talvisodan sytyttyä muodostettiin kaikkien puolueiden hallitus, jonka pääministeriksi tuli Risto Ryti. Talvisodan ankarien rauhanehtojen hyväksyminen oli kokoomuksen eduskuntaryhmälle kova pala, mutta pakon edessä oli lopulta taivuttava.

Uosukainen: Äänestyksetkin tietoverkkoon

Teollisuuden nokkamies Johannes Koroma hämmästelee, mikseivät suomalaiset ole pystyneet luomaan ohjelmisto-osaamisesta merkittävää vientiteollisuutta. Onhan Suomi maailman johtavia maita tietotekniikan käytössä ja kehittämisessä.

Onko Risto Rytin luottomies J.W. Rangell jäänyt historiankirjoituksen katveeseen?

Sodanaikaisen pääministerin ja Risto Rytin luottomiehen J.W. Rangellin julkista kuvaa on määrittänyt vahvasti hänen saamansa tuomio sotasyyllisyysoikeudenkäynnissä.

Kansanedustajat jatkoivat pankkitukikiistelyä

Kiistely pankkituesta ja Suomen Säästöpankin pilkonnasta syksyllä 1993 jatkui torstaina eduskunnassa.

SDP asetti täyden listan eurovaaliehdokkaita

Sosialidemokraatit asettivat keskiviikkona täyden listan eli 20 ehdokasta kesäkuussa pidettäviin eurovaaleihin. Tampereella pidetyssä puoluevaltuuston kokouksessa hyväksytty lista on keski-iältään 50 vuoden korvilla.

Bushilta ja Gorbatshovilta kiitosta Koiviston Venäjän-tuntemukselle

Sekä Yhdysvaltain entinen presidentti George Bush että hajonneen Neuvostoliiton viimeinen presidentti Mihail Gorbatshov kiittelivät keskiviikkona 75 vuotta täyttäneen presidentti Mauno Koiviston tuntemusta Neuvostoliitosta.

EU:n komissio kirjoitti sisältöä "pohjoiselle ulottuvuudelle"

Luoteis-Venäjän suuret energiavarat ovat arvokas asia myös Euroopan unionille ja huoli Venäjän sekä Liettuan ydinlaitosten riskeistä koskettaa myös muuta Eurooppaa.

Eduskunta hyväksyi kansaneläkkeen leikkauksen

Lakiesitystä kansaneläkkeen pohjaosan leikkaamisesta ei muutettu tiistai-iltana eduskunnan toisessa käsittelyssä. Hallituksen esitys pohjaosan leikkauksen jatkamisesta voitti äänestyksessä luvuin 71-41. Tyhjää äänesti 86 kansanedustajaa.

Veronmaksajain keskusliitto: Kannustinloukkujen purkutyötä jatkettava

Veronmaksajain keskusliitto haluaa virittää vaalien alla keskustelua kannustinloukkujen purkamisesta. Liiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen muistutti tiistaina, että tämä keskustelu on vielä pitkälti käymättä. Kannustinloukkujen purkutyötä on hänen mielestään jatkettava.

Veronmaksajien tutkimus: Kannustinloukut lieventyneet hieman

Viime vuonna voimaan tullut päivähoitomaksujen uudistus on jossain määrin lieventänyt lapsiperheiden kannustinloukkua, ilmenee Veronmaksajien keskusliiton tekemästä tutkimuksesta.

Suomi ja Viro - yhdessä ja erikseen

Kun Itämeren alue on juuri nyt voimakkaassa poliittisessa ja kulttuurisessa liikkeessä, näyttää siltä että Suomella ja Virolla olisi omat, toisistaan ratkaisevastikin poikkeavat roolit, totesi Turun yliopiston kulttuurihistorian professori Kari Immonen esitellessään äskettäin uutta artikkeliteosta maiden kohtaloista.

Viikon varrelta - politiikkaa lyhyesti

Hallitukselle luottamuslause välikysymyksestä. Haavistosta, Suomisesta ja Taxellista ministeri. Swanljung: Työreformi onneton tekele. Ahtisaaren suosio laskussa opiskelijoiden parissa. Lipposen mielestä paikallinen sopiminen merkitsisi lakkoja. EU huolissaan Venäjän ydinriskeistä. Lundh: Sopimusyhteiskunta vai työreformi? EU:n budjettikiistat jäivät sopimatta. Kansanedustajien puheoikeutta ei rajoiteta. Mönkäre: Työttömyyseläkeputkesta tullut vain saneerauskeino. OECD-tilasto: Suomi säästi perusopetuksesta. Heinonen: Lukiomaksuja vain poikkeustapauksissa.

Puolueiden kannatusarviot

Tällä sivulla näet tärkeimpien puolueiden kannatusarviot verrattuna viime eduskuntavaaleihin kolmen tutkimuslaitoksen mittaamana. (Päivitetty 2.12.1998)