Sisältö
Pääsivu
Pääkirjotus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kolumnit
Ajanviete
Linkit
Arkisto

Talsa

AJASSAEläinmaailmaa webissä

Biologia on kiehtova harrastus, jota talven lähestyessä voi harrastaa myös mukavasti tietokoneen ääressä.

Pelidemoja: Worms 2 ja Hercules

Tämän viikon pelidemoesittelyssä Worms 2 ja Hercules.

Valkoinen kuolema

Suomalainen tarkka-ampuja Simo Häyhä on edelleen kaikissa kansainvälisissä tilastoissa maailman ykkösampuja. Kaikkien aikojen legendaarisin tarkka-ampuja elää nykyisin Ruokolahdella poissa julkisuudesta 93-vuotiaana.

Seksiriippuvuus saa Internetissä uusia muotoja

Seksologi Jukka Virtasen ei tarvitse varoa sitä, että joku yllättää hänet kesken työajan selailemasta Internetin seksipalveluita. Verkon seuraaminen kuuluu osana hänen toimenkuvaansa Eiran sairaalan seksologian yksikössä.

Sähköraha ei syrjäytä kolikkoja peliautomaateista

Jukeboksi soimaan kännykällä ja maksu puhelinlaskussa? Tänä vuonna näin on voinut menetellä eräässä tamperelaisravintolassa.

Henkilökohtainen tunnistaminen yleistyy ongelmista huolimatta

Lokakuun alussa Helsingissä paljastuneessa pankkikorttihuijauksessa rahaa vietiin yksityisten kansalaisten tileiltä, vaikka kortti tunnuslukuineen oli koko ajan omistajansa hallussa. Tehtiinpä huijaus millä keinoin tahansa, tapaus osoitti jälleen kerran tietoturvallisuuden haavoittuvuuden.

Uusi teoria yksinkertaistaa maailmankaikkeutta

Fyysikot ovat vuosikymmenien ajan kehitelleet erilaisia teorioita, joilla koko maailmankaikkeuden rakenne voitaisiin selittää. Tuoreimman näistä ns. yhtenäisteorioista esitteli tekniikan tohtori Tuomo Suntola torstaina Luonnonfilosofian seuran kokouksessa Helsingissä.

Työryhmä aikoo selvittää yliopistojen eläinkokeita

Opetusministeriö on asettanut työryhmän pohtimaan, voitaisiinko yliopistoissa vähentää eläinkokeita vaihtoehtoisten tutkimusmenetelmien avulla.

Suomalaiset yliopistot passiivisia suhteissaan yrityksiin

Maamme yliopistojen ja yritysten välisessä yhteistyössä on vielä paljon parantamisen varaa.

Pankkifuusio pisti työntekijät tiukille

Vuoden 1995 pankkifuusio aiheutti suurta stressiä työntekijöille. Moni pankkitoimihenkilö taisteli suorituskykynsä äärirajoilla puolentoista vuoden ajan, kun Yhdyspankkia ja Kansallispankkia fuusioitiin.

Lähes joka toisella töissäkäyvällä univajetta

Lähes joka toinen töissäkäyvä nukkuu jatkuvasti liian vähän. Varsinaiset unihäiriöt eivät ole yhtä yleisiä, mutta kaikkiaan unen puutetta seuraava väsymys lisää työtapaturmia, onnettomuuksia ja heikentää työn laatua.

Viinin historiaa ja nykypäivää Taideteollisuusmuseossa

Viinin merkitys erityisesti länsimaisen runouden, musiikin ja kuvataiteiden aiheena ja innoituksen lähteenä on tunnettu asia. Viinin tehtävä kristinuskon keskeisenä symbolina on nostanut sen ruumiin ja sielun nautintojen tasolta "taivaalliseksi juomaksi".

Ajan suunnassa lyhyesti

Internetistä uutta apua päihdeongelmiin. Supertietokone laskee ydinräjähdyksen. Tulossa suuren mitan Frankenstein-filmi. Empire State Buildingista laskuvarjoilla. Suomi mukaan eurooppalaiseen valolähdetutkimukseen.

Viikon vitsit

Pieni kevennys muuten niin ankeaan arkeen.