Cisco

Kera

Sisältö
Pääsivu
Pääkirjotus
Politiikka
Ulkomaat
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Linkit
Arkisto

Talsa

Talous
Entisaikojen sosialismi herätetty kuolleista

Saksan uusi liittokansleri Gerhard Schröder lupasi vaalikampanjansa aikana tehdä kaiken paremmin kuin Helmut Kohl, mutta hallitusohjelma ei siltä näytä. Työllisyyttä on tarkoitus hoitaa kysyntää lisäämällä ja yritysten kustannuksia nostamalla. Schröderin lupaukset "uudesta keskustasta" ovat osoittautumassa puppupuheiksi.

David Korten: Markkinatalous ilman sääntelyä ei ole markkinataloutta

Markkinavoimia on ehdottomasti säänneltävä, sillä muuten ne kääntyvät tuhoisasti itseään vastaan. Tämä on amerikkalaisen yhteiskuntakriitikon David Kortenin mukaan se asia, mikä markkinoiden toiminnasta tiedetään.

OECD: Kiinan bruttokansantuote ohi Yhdysvaltojen vuonna 2015

Kiinan bruttokansantuotteen nopea kasvu jatkuu seuraavien parin vuosikymmenen ajan ja vuonna 2015 maan kokonaistuotannon määrä nousee todennäköisesti suuremmaksi kuin Yhdysvaltain bruttokansantuote.

Sanomalehtien leiriytyminen jatkuu - Uutta kasvua haetaan sähköiseltä puolelta

Viestinnän keskittyminen etenee Suomessa alan suurfuusioiden jälkeenkin, vaikka pienemmin askelin. 90-luvulla syntyneiden kolmen johtavan medialeirin eli Sanoma-WSOY:n, Alma Median ja Keski-Suomen Median ulkopuolella on vielä toistakymmentä seitsenpäiväistä maakuntalehteä.

Suomen Pankin talousennuste muita synkempi

Suomen Pankki julkisti ensimmäisen kerran seikkaperäisen suhdanne-ennusteensa. Keskuspankki povaa hieman synkempää lähitulevaisuutta kuin useimmat muut ennustajat.

Selvitys: Pohjoismaisen maakaasuverkon rakentaminen on taloudellisesti kannattavaa

Suomen, Ruotsin ja Tanskan maakaasuputket yhdistävän pohjoismaisen maakaasuverkon rakentaminen on taloudellisesti kannattavaa, osoittaa seitsemän pohjoismaisen energiayhtiön teettämä selvitys.

EU haluaa finanssimarkkinoille lisää yhtenäisyyttä

EU:n komissio kaipaa integraation lisäämistä Euroopan finanssipalvelumarkkinoilla.

BIS:n valuuttakauppatutkimus: Valuuttamarkkinoiden päivävaihto 1 490 mrd dollaria

Kansainvälisten valuuttamarkkinoiden päivävaihto nousi viime huhtikuussa noin 1 490 miljardiin dollariin eli huhtikuun dollarikurssin mukaan muunnettuna noin 8 200 miljardiin markkaan.

OECD: Japanin BKT supistuu 2,6 prosenttia

Japanin talouden taantuma on OECD:n keskiviikkona julkistetun maakatsauksen mukaan selvästi pahentunut vielä kesällä tehdyistä arvioista. Syynä tähän ovat Aasian taloudelliset ongelmat, pankkikriisi ja rahoitusjärjestelmän heikkous sekä julkisten talouden kautta tapahtuvan talouden elvytyksen kiristäminen, todetaan katsauksessa.

Maailmantalouden häiriöt pienensivät MeritaNordbankenin kasvuvauhtia

Maailmantalouden kriisit rokottivat tuntuvasti MeritaNordbankenin tulosta loppukesästä.

Viikon EMU-uutiset

EMU-maiden inflaatio laski yhteen prosenttiin syyskuussa. Euromailla ylijäämää ulkomaankaupassa. Niinistö uskoo joustoista kilpailuvalttia euroalueelle. Hämäläinen ennustaa eurolle voittokulkua. Saksan ulkoministeri patistaa Britanniaa EMU:un.

Perintö- ja lahjaveron alennusta vaadittava

Viikon verovinkki

Viikon varrelta - taloutta lyhyesti

Venäjä ei peruuta jo toteutettuja yksityistämisiä. Nokian avainhenkilöille 18 miljoonan optiovoitot. Metsäteollisuuden suhdanteet heikkenevät. Valuuttavaranto 47 miljardia. Kaupan kasvu jatkui elokuussa.