Sisältö
Pääsivu
Pääkirjotus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kolumnit
Ajanviete
Linkit
Arkisto

AJASSALaskettelua netissä

Lumi on jo peittänyt kukat laaksosessa, laskettelurinteet auenneet pikku pakkasessa. Laskettelukärpäsen pureman saanut voikin tutustua Internetin kautta Suomen laskettelukeskuksien tarjontaan.

Commandos: Behind Enemy Lines

Strategiapeli rintamalla on tapahtunut positiivista kehitystä megajoukkoräiskintöjen muuttuessa muutaman yksikön käsittäviin tiimipeleihin.

Valtakunnansyyttäjänvirasto: Neuvostopartisaanien rikosten oikeudellista vastuuta selvitellään

Valtakunnansyyttäjänvirastossa selvitetään parhaillaan, voidaanko neuvostopartisaanien suomalaisille siviileille jatkosodan aikana tekemien iskujen takia ryhtyä oikeudellisiin toimiin.

Sitran raportti: Tietoyhteiskuntaa rakennettava ihmisten ehdoilla

Suomi etenee pitkin harppauksin kohti uudenaikaista tiedon ja osaamisen yhteiskuntaa. Tavoitteena tulee kuitenkin olla ihmiskasvoinen tietoyhteiskunta, jossa kansalaiset eivät jakaudu menestyjiin ja häviäjiin.

Tarzan ja valkoisen miehen arvoitus

Tarzanista kertovat kirjat ovat loistavaa materiaalia, kun tutkitaan maskuliinista identiteettiä, miehen ja naisen rooleja. Tarzanissa näkyy filosofian lisensiaatti Paula Havasteen mielestä miehen mallien moneus.

Arkeologi: Hornet-hankinnat eivät mitään uutta - suomalaiset viikingitkin tuhlasivat ansionsa aseisiin

Viikinkien joukossa on ollut myös suomalaisia. Heillä on ollut kuitenkin toisista viikingeistä poikkeava piirre - kun skandinaavit hankkivat itselleen tehokkaita jokamiehen aseita, suomalaiset halusivat miekkoja, joissa olisi mahdollisimman komea kahva.

Ruoka on hyvin tärkeä elementti vuorenhuippujen valloituksessa

Leipä vie huipulle, todisti Mount Everestin valloittaja Veikka Gustafsson Hyvän Leivän Ystävien Salongissa Helsingissä.

Ruuan terveellisyys kiinnostaa myös miehiä

Keskivertokuluttajaa kiinnostaa eniten ruuan hinta, alkuperämaa ja terveellinen ruokavalio.

Ajan suunnassa lyhyesti

Mannerheim Internetiin. Linuxista suomenkielinen versio. Yhdysvallat ja Australia: Internet-kauppaa ei tule säännellä liiaksi. Varusmiehille kondomi joululahjaksi. Amerikkalaiset ovat lahjahullua väkeä. Sokrates cd-rom palkittiin Europrix 98 -kilvassa. Sähköisestä allekirjoituksesta ei vielä sopua.

Viikon vitsit

Pieni kevennys muuten niin ankeaan arkeen.