Sähköpaimen

4.12.1998

Oppositioon

Mikähän ihmeen kumma siinä on, että kukaan ei tahdo oppositioon, vaikka siellä saa valehdella ihan mitä sylki suuhun tuo. Muistaako joku vielä Kokoomuksen 20-vuotista oppositiotaivalta?


Kokoomus oli yhtäjaksoisesti oppositiossa kaksi vuosikymmentä. Alku sujui hyvin, mutta loppuvuosina homma kangistui kuin viagransyöjällä. Hallituksen kaikkia tekoja kehuskeltiin tyyliin "oikeansuuntainen, mutta riittämätön".

Nyt kolme vaalikautta - kohta 12 vuotta - hallituksessa on sekin tehnyt Kokoomuksesta sivistyneen. Sähköpaimen ei yleensä kehu Ben Zyskowiczia, mutta nyt on pakko - vähän.

Ben on ainoa silmäätekevä kokkari, joka kertoo totuuden Maalaisliitosta: roistoja kaikki tyynni. Eivät kuitenkaan vero- ynnä muita kaljavarkaita kuten demarit.

Poliisien lisärahoista eduskunnassa päätettäessä maalaisliitto vaati sitä sun tätä. Tukitukka Mauri Pekkarinen etunenässä. Ja kaikki vaan nyökyttelivät - paitsi Ben.

Eivätkö politiikan tekijät seuraa politiikkaa? Vai eivätkö he muista mitään?

Poliisien rahakurimuksen syntipukki on entinen sisäministeri Mauri Pekkarinen, joka leikkasi rahat pois roistojahdista, että maanviljelijät saisivat uudet Volvonsa.

Vanhassa tarinassa rosmo huutaa "ottakaa varas kiinni". Siinä Pekkarinen on hyvä. Sähköpaimenta hirvittää, mitä oppositiossa olevan Kokoomuksen entinen sisäministeri olisi vastaavassa tilanteessa tehnyt.

Oppositiosta ei voi vaikuttaa. Voi vain puhua ja luvata jotain, joka toisi veret seisauttavan vaalivoiton.

Työreformi ei sitä maalaisliitolle tuo. Vaikka koko reformi kirjoitettaisiin uusiksi ei sitä enää pelasta mikään. On syntynyt mielikuva kaaokseen ja mielivaltaan johtavasta "ohjelmasta". Ei sellaista kukaan halua.

Tosiasiassa reformissa on paljon hyvää... Mutta väärin sammutettu mikä väärin sammutettu. Sähköpaimenta ilahduttaa, että kerran maalaisliittokin mokaa niin että se huomataan.

Aikamoinen moka kävi myös sille maalaisliiton lintubongarille, joka ilmoitti tsekkaukseen nähneensä kaksi pulua. Pisteitä herui kuitenkin vain yksi - tarkoitus kun oli bongata eri lintulajeja. Maalaisliittolaisen protesti hylättiin - aiheettomana.


KOLUMNIT -SIVULLE