Kera

Sisältö
Pääsivu
Pääkirjotus
Politiikka
Ulkomaat
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Linkit
Arkisto

Talous
Kolme muskettisoturia on vannonut valan

America Online osti Netscapen ja Sun Microsystems tulee mukaan yhteistyöhön. Microsoftin vastustamisen lisäksi yhteenliittymällä on laajempia tavoitteita. Fuusiosta on kaikille etua, ehkä jopa Microsoftille sen oikeudenkäynnissä, mutta yhteenliittymän toimivuus voi olla toinen juttu. Microsoftille siitä ei ainakaan toistaiseksi ole uhkaajaksi.

Kesko sähköistyy rauhallista tahtia

Sähköisen kaupankäynnin aika ei ole Keskon pääjohtajan Matti Honkalan tullut vielä, koska sen kauppamuodot ovat yhä alkeellisen kehittymättömiä ja volyymit niin pieniä, etteivät kustannukset kata kaupankäynnistä koituvia menoja.

Skinnari: Tax freen jatkumisesta turha elätellä toiveita

Kädenvääntö verovapaan myynnin kohtalosta EU:n laiva- ja lentoliikenteessä ei ota laantuakseen. Näin siitä huolimatta, että päätös nuijittiin pöytään jo kahdeksan vuotta sitten ja se tulee voimaan ensi kesänä.

ETLA: Ensi vuoden talous kasvaa elektroniikkateollisuuden ja kuluttajien voimalla

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen ETLA:n mukaan ensi vuoden talouskasvu tulee pääosin kotimaisesta kulutuksesta ja elektroniikkateollisuuden viennistä.

250 000 suomalaista tehnyt hankintoja Internetin kautta

Taloustutkimuksen kyselyn mukaan noin 250 000 suomalaista on ostanut tuotteita tai palveluja Internetin välityksellä. Yli miljoona suomalaista on erittäin tai melko kiinnostunut verkkokaupasta.

Suurimmat kaupparyhmät lupaavat euro-hinnat näkyviin jo ensi vuoden alussa

Ainakin suurimmat kaupparyhmät ilmoittavat tuotteiden hinnat myös euroina jo ensi vuoden alusta, vaikka eurosetelit ja kolikot tulevat käyttöön vasta vuonna 2002.

Lehdet kertovat osakkeiden hinnat euroina heti vuoden alusta

Helsingin pörssissä siirrytään kuukauden kuluttua suoraan europohjaiseen noteeraukseen. Myös lehtien ja sähköisten tiedotusvälineiden pörssilistoilla osakkeiden kurssit muuttuvat vuodenvaihteessa markoista euroiksi.

WTO ennustaa kaupan kasvun hidastuvan 4 prosenttiin

Maailmankaupan kasvu hidastuu tänä vuonna viime vuoden ennätystahdista kansainvälisten rahoituskriisien ja Kaakkois-Aasian maiden talousvaikeuksien vuoksi.

Maailmanpankki: Kehitysmaat kärsivät eniten laskusuhdanteesta

Maailmanpankki arvioi kehitysmaiden kärsivän suhteessa eniten maailmantalouden suhdanteiden kääntymisestä laskuun lähivuosina. Kun kehitysmaiden bruttokansantuote vielä viime vuonna kasvoi kesimäärin 3,2 prosenttia, ennustaa Maailmanpankki kehitysmaiden talouksien supistuvan tänä vuonna 0,4 prosenttia.

Kotitalouksien asuntoluotot nousivat ennätystasolle

Kotitalouksien pankeissa oleva asuntoluottokanta kasvoi alkuvuonna nopeasti ja kohosi syyskuun lopussa suuremmaksi kuin vuosikymmenen alussa ennen talouden syvää lamaa.

EKP valitsi lavean rahan määrän politiikkansa mittariksi

Euroon ensi vuoden alusta liittyvät maat saavat pikkuhiljaa yhteisen rahapolitiikkansa osaset kootuksi. Eniten julkisuudessa on kiinnostusta ja kannunvalantaa herättänyt 11 euromaan yhteinen korkotaso, josta vielä tiistaina ei tehty päätöstä.

Viikon EMU-uutiset

EU varautuu euron väärentäjiin. Niinistö: Koronlasku luottamuksen osoitus. Vartia: Riippumaton keskuspankki tärkeää pienelle maalle. Saksa ja Ranska haluavat yhtenäistää verotuksen euroalueella. Duisenberg: Euroalueen talouskasvu hidastuu. EKP:n neuvosto ei tehnyt korkopäätöstä. Ruotsin EMU-kanta selville ennen vuotta 2001?

Vuoden 1995 luovutustappiot vanhenevat

Viikon verovinkki

Viikon varrelta - taloutta lyhyesti

Kuluttajien luottamus talouteen ennallaan. Tietojärjestelmästä toiseen siirtyvä tieto vapauttaa muihin tehtäviin. Valuuttavaranto 51,7 mrd markkaa. Boeing vähentää työvoimaansa lähes 50 000:lla. Suuret EU-maat puhuivat tax freelle viiden vuoden jatkoaikaa. Exxon ja Mobil sulautuvat. Gyllenhammar: Volvo halusi Nokian osaomistajaksi 80-luvulla.