Sisältö
Pääsivu
Pääkirjotus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kolumnit
Ajanviete
Linkit
Arkisto

AJASSAKeräilijän nettisivut

Keräily on kiehtova harrastus. Keräilykohteita on lukuisia, kynistä kirjoihin, ja netistä löytyy tietoutta keräilyharrastuksesta sekä keräilijöiden omia kommentteja ja kokoelmia.

Viikon pelidemo: Test Drive 5

Autopelejä ilmestyy tasaisesti koko vuoden ja Accoladen Test Drive -sarja on edennyt jo viidenteen osaan.

Tietokoneen käyttö lisännyt rankasti aivojen kuormitusta

Hillitön tietotulva ja tietokoneen laajentunut käyttö kuormittavat ihmisaivoja. Aivo- ja työterveystutkijat varoittavat jo yhteen ääneen siitä, että saatamme lähestyä joillain työelämän aloilla riskirajaa.

Internet tasa-arvon jarrusta sen edistäjäksi

Internet-tietoverkko pikemminkin vähentää kuin lisää tasa-arvoa nyky-Suomessa, arvioivat viestinnän asiantuntijat. Tietoverkosta voidaan kuitenkin kehittää maahamme kaikille kuuluva resurssi, joka lukeutuu perustaviin kansalaisoikeuksiin.

Huumerikollisuus huomattavassa kasvussa - puolet heroiinista salakuljetettu Venäjältä

Huumerikollisuus näyttää Suomessa olevan huomattavassa kasvussa. Huumerikoksia kirjattiin viime vuonna yli 8 000 eli runsaat 19 prosenttia edellisvuotta enemmän ja huumerikoksesta epäiltyjä oli lähes 8 300.

Sairaaloiden valmistautuminen uuteen vuosituhanteen hidasta

Sairaaloiden ja terveyskeskusten valmistautuminen vuosituhannen vaihteen tietoteknisiin ongelmiin on edennyt hitaasti.

Oululaiset löysivät naisellisuuden geenin

Oululainen tutkijaryhmä on löytänyt naisellisuuden geenin. Samalla se on paljastanut uudenlaisen kokoonpanon sukupuolesta määräävien geenien orkesterissa: tahtipuikkoa ei alkion kehityksen aikana heiluttelekaan vain poikahormoni niin kuin aiemmin on uskottu, vaan sanansa sanottavanaan on myös naiseudesta määräävällä Wnt-4-geenillä.

Vakituinen työ on suomalaiselle tärkein

Suomalaiset arvostavat omassa työssään eniten varmuutta. Juuri valmistuneen työelämän asennebarometrin mukaan yli puolet suomalaista pitää tärkeimpänä vakituista työpaikkaa.

Happamasta makeaan kokoaa suomalaisen ruokakulttuurin yksiin kansiin

Suomalainen ruoka- ja tapakulttuuri muuttuu hitaasti. Suomalaiset ovat omaksuneet uusia ruokia, mutta ne sopivat tarkasti vanhaan ruokakulttuuriin. Sianlihakastike nousi suosikiksi maailmansotien välissä, ja läskisoosi on muovautunut makkara- ja jauhelihakastikkeen kautta porsaanlihasuikaleista valmistettuun wokkiin.

Nuoret omaan kämppään yhä nuorempina

Nuorten halu itsenäistyä ja muuttaa omaan kämppään on viime vuosina kiihtynyt. Nuoret myös pääsevät Tilastokeskuksen tutkijoiden mukaan omaan kotiin nuorempina kuin aiemmat sukupolvet.

Ajan suunnassa lyhyesti

EU esittää Euroopalle omaa satelliittinavigaatiojärjestelmää. Levy-yhtiöt testaavat digitaalista jakelua. Oletko nettinarkkis? Aids-rokotetta kokeillaan ensimmäistä kertaa Afrikassa. Teleskooppiverkko etsimään älykästä elämää avaruudesta.

Viikon vitsit

Pieni kevennys muuten niin ankeaan arkeen.