Sisältö
Pääsivu
Pääkirjotus
Politiikka
Ulkomaat
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Linkit
Arkisto

Talous
Viikonlopun taloutta lyhyesti

Finnet-yhtiöt perustivat uuden matkapuhelinyhtiön. Länsivoimalle viidennes Espoon Sähkön osakkeista. (Päivitys 14.2.1999)

Markkinamiesten ilmainen tietokonetarjous sai sadat tuhannet liikkeelle

Peräti miljoona tietokonetta on tarjolla ilmaiseksi amerikkalaisille nettisurffaajille, jos he ovat valmiita paljastamaan tulonsa, harrastuksensa ja surffailutapansa.

Mainostoimistot ulkotöissä

Mainosala muuttuu Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Ulkomainonnan osuus kasvaa voimakkaasti. Yrityskonsultit neuvovat yritysjohtoa markkinoinnin suunnittelussa, ja mainostoimistot soittavat toista viulua.

Suomalainen romuralli

Autokauppa vilkastui mukavasti viime vuonna. Autokantamme on kuitenkin kovin vanhaa. Kova verotus pitää hinnat korkeina, mutta kuka on valmis maksamaan veronalennukset.

Suomalaisen merenkulun toimintaedellytykset heikkenemässä

Merenkulun välttämättömyys elinkeinona on tunnettu jo tuhansia vuosia. Suomikin on maantieteellisesti verrattavissa saareen, jonka yhteyksissä ulkomaailmaan merenkululla on ensiarvoisen tärkeä asema. EU-maiden erilainen verotuskäytäntö uhkaa kuitenkin kauppalaivastomme kilpailukykyä.

Tietoliikennelaitteiden vahva kasvu jatkuu, muu metalli polkee paikallaan

Tietoliikennelaitteiden kova kysyntä jatkuu, mutta muussa metalliteollisuudessa tuotanto pysyy suunnilleen samana kuin viime vuonna. Näin arvioidaan monimuotoisen metalliteollisuuden lähiajan näkymiä hyvin tiivistetysti.

Osuuspankkiryhmä tuplasi ennätysvoittoaan

Osuuspankkiryhmä ylsi historiansa suurimpaan voittoon viime vuonna. Edellisen vuoden ennätys peräti tuplaantui runsaaseen 2,3 miljardiin markkaan.

Paikallista sopimista tutkitaan

Turun yliopisto tekee tutkimusta paikallisesta sopimisesta Suomen työelämässä. Tutkimusryhmä pyrkii tuottamaan kattavan ja perusteellisen selvityksen, joka tarjoaa puolueetonta ja luotettavaa tietoa työmarkkinaosapuolten ja poliittisten päättäjien käyttöön.

Hirvonen suomii viime aikojen talouskeskustelua

Pitkän linjan talousvaikuttaja, entinen SYP:n nokkamies Ahti Hirvonen arvostelee viime aikojen keskustelua ulkomaalaisomistuksesta ja yritysjohdon optiojärjestelyistä.

Viikon EMU-uutiset

EMU-myönteisyys kasvaa Britanniassa. Ekuri: Kunnat kilpailukykyisiksi euro-oloissa. Hämäläinen: Euro pienentää muualle suuntautuvan viennin valuuttakurssiriskiä. Kysely: Yli puolet tanskalaisista euron kannalla.

Tulonjako yrittäjäpuolisolle voi alentaa veroja

Viikon verovinkki

Viikon varrelta - taloutta lyhyesti

Sailas siirtäisi kuntatalouden valtiovarainministeriön alaisuuteen. Liikennevaliokunta haluaa lisäaikaa tax free-kaupalle. Kauppataseen ylijäämä 3,8 mrd marraskuussa. Kaksi viidestä uskoo vielä parempaan talouskehitykseen.