Nykypäivä

Sisältö
Pääkirjotus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Linkit
Arkisto


Pitäisikö vaalirahoituksen olla kokonaan julkista?


Haku Verkkouutisista:XVERKKOUUTISET
14.5.1999

Päivitetty 15.5.-19.5.1999


Puoluekokousten viikonloppu 21.-23.5.1999

Kokoomuksen puoluekokous pidetään 21.-23.5. Jyväskylässä. Verkkouutiset seuraa puoluekokousta paikan päällä, ja näille sivuille päivitetään tietoa kokouksen tärkeimmistä tapahtumista ja henkilövalinnoista. Luvassa on myös suoria real audio -lähetyksiä, mm. valtiovarainministeri, Kokoomuksen puheenjohtaja Sauli Niinistön poliittinen tilannekatsaus sekä ministeritentti.

Vaalirahoituksen sääntelyssä ongelmia

Vaalirahoitusta koskeva lainsäädäntö muhii komiteassa. Suuria tai pikaisia tuloksia on kuitenkin turha odottaa, siksi monia ongelmia koko kysymykseen sisältyy. Kokoomuksessa, kuten komiteassakin, henki on kuitenkin avoimuuden lisäämisen kannalla.


Digitalisointi aloittaa uuden aikakauden viestinnässä

Ylen omistama tytäryhtiö Digita OY toimii avainasemassa suomalaisen tietoyhteiskunnan siirtyessä digitaaliseen tiedonvälitykseen. Digitaalitekniikan avulla kuvasta, äänestä ja datasta tehdään standardimuotoista bittivirtaa, mikä mahdollistaa huomattavasti nykyistä laajemmat mahdollisuudet tiedonsiirtoon.


Skandaali Korsikalla

Poliisit tekivät tuhopolton Korsikalla, saaren prefekti sai potkut ja oppositio haukkui pääministerin. Separatistien pommit paukkuvat ja rikolliset järjestäytyvät, mutta hallitus ei anna saarelle autonomiaa, vaan jatkaa rikollisuuden vastaista taistelua.


Sähköpaimen

Kun jättää jotain oleellista kertomatta, esimerkiksi naimakaupastaan tai palkanmaksustaan, on syypää infokratiaan - poliittiseen tekoon. Sähköpaimenen kielenkäytössä se on salailua ja valehtelemista.


Muslimit herättävät yhä pelonsekaista ennakkoluuloa suomalaisissa

Vasta Kosovon albaanien kohtalo on murtanut länsimaisen median luomaa kuvaa muslimeista uhkaavana, fanaattisena ja rikollisuuteen taipuvana, lähes yhtenäisenä joukkona.


Verkkouutisten ajanvietesivut

Ajanviete -sivulla voit pelata pokeria, hirsipuuta, hoivata virtuaalilemmikkiä, lähettää web-kortin, lukea vitsejä ja cd-rom -arvosteluja. Uutuutena Verkkouutisten mittayksikkömuunnin, jonka avulla muunnat markat euroiksi tai päinvastoin, sentit tuumiksi jne..


Pitäisikö vaalirahoituksen olla kokonaan julkista?

Viime viikolla kysyttiin, aiotko äänestää kesäkuun Euroopan parlamentin vaaleissa? Verkkouutisten lukijoiden ylivoimainen enemmistö - 260 henkeä - ilmoitti aikovansa äänestää. Varmuudella ei aio äänestää 35 lukijaa ja 13 vielä pohtii, aikooko käyttää oikeuttaan. Tulos poikkeaa huomattavasti koko kansalle tehdystä kyselystä, jossa vain 53 prosenttia suomalaisista aikoo vaivautua uurnille.


© Suomen Kansallisverkko Oy. Lainattaessa lähde mainittava.

Mediakortti - Palautelomake