Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Kotimaa


Huumausainerikollisuus räjähtänyt käsiin

Poliisin tehokkuus on Suomen kilpailukykyä ylläpitävä tekijä, sillä järjestäytynyt rikollisuus ei ainakaan vielä haittaa Suomessa toimivien yritysten toimintaa. Suomi on yritysten toimintamahdollisuuksia kuvaavien turvallisuustilastojen kärjessä. Huumerikollisuus on sen sijaan poliisiylijohtaja Reijo Naulapään mukaan räjähtänyt käsiin.

Matkustajilla edelleen pulmia Venäjän tullin uusien määräysten takia

Venäjällä loppukesästä muuttuneet tullimääräykset aiheuttavat edelleen pulmia suomalaismatkustajille. Venäjän tulli on ottanut pois useilta maastalähtijöiltä suurempia rahasummia, joita nämä eivät ole huomanneet ilmoittaa maahan saapuessaan.

Vanhoista lääninoikeuksista hallinto-oikeuksia ensi kuun alusta

Lääninoikeuksien tilalle tulevat alueelliset hallinto-oikeudet aloittavat toimintansa marraskuun alusta. Uusia hallinto-oikeuksia on kahdeksan ja ne muodostetaan nykyisistä 11 lääninoikeudesta sekä vesiylioikeudesta.

Uskonnonvapauskomitea: Uskonnonvapauslainsäändäntö kokonaan uusiksi

Ehdotusta uudeksi uskonnonvapauslainsäädännöksi pohtinut komitea esittää, että vuodelta 1923 peräisin oleva uskonnonvapauslainsäädäntö uudistetaan kokonaisuudessaan. Ympäristö, jossa uskonnonvapautta nykyisin toteutetaan, on toisenlainen kuin säädettäessä voimassa olevaa lakia, katsoo Uskonnonvapauskomitea.

Opetuksen ja tutkimuksen uusi kehittämissuunnitelma loppusuoralla

Yleissivistävän, ammatillisen ja tieteellisen koulutuksen rajankäynti on herättänyt huolta yliopistoissa ja järjestöissä. Huolensa ne ilmaisevat lausunnossaan opetusministeriön luonnostelemasta koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelmasta vuosiksi 1999-2004.

Koulua käydään halvimmalla Päijät-Hämeessä

Peruskoululaisen koulunkäynti maksaa veronmaksajille eniten Lapissa ja vähiten Päijät-Hämeessä, kertoo Opetushallituksen tilasto viime vuoden koulumenoista. Koko maassa rahaa kului yhteensä runsaat 13 miljardia markkaa.

Mielenterveys on maailmanlaajuinen kysymys

Mielenterveys on maailmanlaajuisestikin tärkeä osa kansanterveyttä, korostaa Maailman terveysjärjestön WHO:n pääjohtaja, norjalainen Gro Harlem Brundtland. Hän osallistui keskiviikkona Tampereella yhteiseurooppalaiseen mielenterveyskonferenssiin.

Mielenterveystyössä ongelmien ennaltaehkäisy jää usein suunnittelematta

Mielenterveysongelmien jatkuvasti yleistyessä ja vaikeutuessa korostuu ongelmien ennaltaehkäisyn tarpeellisuus. Ongelmiin varhaisessa vaiheessa puuttumisen merkitys mielenterveystyössä on kuitenkin jäänyt liian vähälle huomiolle, korostaa psykologi, psykoterapeutti Kirsti Kivinen.

Ässä-rykmentti 60-vuotias

Talvisodan maankuulun Ässä-rykmentin, jalkaväkirykmentti 11 (JR11), kokoamisesta tuli keskiviikkona kuluneeksi 60 vuotta.

Osaaminen ja yhteistyö lääkkeiksi kunnille

Suomen kunnat ovat menossa uuteen suuntaan, mutta tarkempaa osoitetta ei tiedetä, tiivisti tunnelmat Kuntaliiton toimitusjohtaja Jussi-Pekka Alanen kunnallistieteen päivillä keskiviikkona.

Lahden tie näytti kokonaisrahoituksen merkityksen

Liikenneministeri Olli-Pekka Heinonen (kok.) kehui yksityistä rahoitusmallia Lahden moottoritien avajaisissa keskiviikkona. Hanke on samalla osoittanut kokonaisrahoituksen merkityksen.

Tärkeille metsäkohteille ympäristötukea

Ympäristötuki on uusi mahdollisuus säilyttää erityisen tärkeitä metsäkohteita tuleville sukupolville. Metsälain täkyyn tarttuu yhä useampi metsänomistaja sitä mukaa kuin valtakunnallinen kartoitus etenee.

Yliopistoväki ihmettelee rahoitusyhtälöä

Kasvavat akateemiset tulostavoitteet ja yliopistojen kroonistuva perusrahoituksen puute ovat yliopistoväen mielestä johtamassa mahdottomaan yhtälöön.

Suomalainen muotoilukoulutus kiinnostaa ulkomailla

Suomalainen muotoilukoulutus vetää puoleensa ulkomaisia vaihto-opiskelijoita. Taide- ja muotoilualojen yliopistojen kansainvälisen vaihdon tienraivaajana ovat toimineet Taideteollinen korkeakoulu ja sen 1990 käynnistämä Cumulus-verkosto. Vuodesta 1992 lähtien on EU-valtioiden yliopistojen välillä solmittu Erasmus-sopimuksia.

Liian lämmin sisäilma ärsyttää

Syksy on tuonut taas lämmityksen asuntoihin. Allergia- ja astmaliitto haluaa muistuttaa, että liian lämmin sisäilma ärsyttää. Lämmin ja kuiva ilma aiheuttaa erityisesti hengitysteiden, limakalvojen ja ihon ärsytysoireita.

Sivun alkuun