pk-banneri

Nykypäivä

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Politiikka


Perho: Alaikäisten huumenuorten pakkohoidosta keskusteltava

Vakaviin huumeongelmiin ajaudutaan yhä nuorempina ja enenevässä määrin. Tähän puuttumiseksi olisi sosiaali- ja terveysministeri Maija Perhon (kok.) mielestä syytä vakavasti harkita alaikäisten huumeongelmaisten pakkohoitoa.

Politiikan laimea kirjasyksy: Kärki käy Kekkoseen

Politiikan kirjasyksy näyttää laimealta. Eturivin poliitikkojen muisteluksia tai suuria paljastuksia historian hämäristä ei juuri ole odotettavissa, ellei nyt sitten Hannu Rautkallio jälleen raota arkistojen esirippua kiintoisalta kohdalta. Kekkonen kiinnostaa edelleen, mutta Ulf Sundqvistin muisteluitakin kelpaa odotella.

Tilastokeskus: Työttömiä 230 000

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työllisiä on 74 000 enemmän kuin vuotta aiemmin ja työllisyysaste oli syyskuussa 65,9 prosenttia. Työttömyysaste oli 9,1 prosenttia ja työttömänä 230 000 henkeä.

Lipponen Tampereen tuloksista: Enemmän kuin yhteinen nimittäjä

Pääministeri Paavo Lipponen uskoo, että Tampereella EU:n erityishuippukokouksessa tehdyt päätökset ovat virstanpylväitä tiellä kohti vapauden, turvallisuuden ja oikeuden Euroopan luomista.

EU aloittaa neuvottelut kuuden uuden hakijan kanssa Helsingissä

EU-maat ovat yksimielisiä, että Helsingin huippukokouksessa otetaan neuvotteluihin mukaan kuusi seuraavaa jäsenyyshakijaa.

EU-maat tukevat Turkin jäsenehdokkuutta

Turkilta ei olla vaatimassa erityisehtoja maan hyväksymiseksi EU:n jäsenehdokkaaksi. Kaikki suuret jäsenmaat tukevat komission raporttia, jossa Turkin ehdokkuus esitetään vahvistettavaksi Helsingin huippukokouksessa joulukuussa.

EU-maat tavoittelevat yhtenäistä turvapaikkajärjestelmää

EU-maiden johtajat päättivät lauantaina Tampereella ryhtyä tavoittelemaan unionille yhtenäistä turvapaikkajärjestelmää. Täysin yksiin puihin turvapaikanhakijoiden kohtelua ei kuitenkaan olla viemässä, vaan tilaa jätetään myös kansallisille ratkaisuille.

Saksa torjui pakolaisrahaston

Ehdotus luoda EU:n budjettiin erityinen momentti pakolaiskriisien helpottamiseksi tyssäsi Tampereen erityishuippukokouksessa, lähinnä Saksan vastustukseen.

Poliisijohtaja Kari Rantama: Rikostorjuntaan uusia keinoja

Poliisit ja syyttäjät saavat Tampereen huippukokouksesta uusia välineitä kansainvälisen organisoidun rikollisuuden torjuntatyössä, toteaa poliisijohtaja Kari Rantama sisäministeriöstä.

Mönkäre: Sama palkka samasta tunnista

Työministeri Sinikka Mönkäre (sd.) koki ahaa-elämyksen eurooppalaisessa työaika-konferenssissa maanantaina. Ilmiön tuotti arvostetun saksalaisen professorin Gerhard Boschin näkemys siitä, että palkka ja sosiaaliturva olisi sidottava tehtyyn työtuntiin.
- Sama palkka samasta tunnista, työsuhteen on oltava turvallinen, Mönkäre innostui.

Media pistää naispresidenttiehdokkaat tiukille

Naispresidenttiehdokkaan osa ei ole nykyään mediassa helppo: hänen pitää olla hyvä poliitikko ja loistava äiti. Samalla täytyy kuitenkin osata olla tarpeeksi nöyrä. Muuten saattaa käydä kuten Päivi Hertzbergille viime eduskuntavaaleissa.

Otsonisäteily ylitti turvallisen rajan suuressa osassa Eurooppaa

Otsonisäteily oli myös viime kesänä ajoittain hälyttävän voimakasta suurimmassa osassa Eurooppaa, ilmenee EU:n komission tiistaina julkistamasta selvityksestä.

EU hakee Bonnin ilmastokokouksessa sopimusluonnosta Kioton joustomekanismeista

Puroopan unioni hakee YK:n ilmastosopimuksen jatkoneuvotteluissa Bonnissa sopimusluonnosta ns. Kioton joustomekanismien säännöistä. Ympäristöministeri Satu Hassin (vihr.) mukaan EU:n ympäristöministerit sopivat EU:n tavoitteesta aiemmin tällä viikolla Luxemburgissa. Bonnin ilmastokokouksen ministeritason osuus on 2.-4. marraskuuta.

Työajan lyhentäminen ei etene EU:n tasolla

Työajan lyhentämiseksi ei ole lähivuosina odotettavissa uusia EU-tason ratkaisuja. Eurooppalaisten työmarkkinajärjestöjen pyrkimykset uusien työaikamuotojen luomiseksi eivät työmarkkinajärjestöjen mukaan juuri etene, eikä merkittäviä hankkeita ole edes neuvoteltavana.

Kiinteistöveroprosentin alarajoja nostetaan

Kiinteistöveroprosentin alarajoja nostetaan. Yleinen kiinteistövero olisi hallituksen torstaina antaman esityksen mukaan 0,50-1,00 prosenttia ja vakituisten asuinrakennusten kiinteistövero 0,22-0,50 prosenttia.

EU:n johtajat aloittavat erityishuippukokouksensa Tampereella

EU-maiden johtajat aloittavat perjantaina Tampereella sisä- ja oikeusasiohin keskittyvän kaksipäiväisen erityishuippukokouksensa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Eurooppa-neuvosto eli arkikielellä huippukokous on koolla yhden melko tarkkaan rajatun teeman ympärillä.

EU väärillä jäljillä - oikeusaluetta rakennetaan vain valvontaa tiukentamalla

EU vain pahentaa rikollisuutta ja ongelmia tiukentamalla rajavalvontaa ja yrittämällä kaikin keinoin estää laitonta siirtolaisuutta. Näin sanoi Fortress Europe -lehden päätoimittaja Nicholas Busch torstaina.

Puolueiden kannatusarviot

Tällä sivulla näet tärkeimpien puolueiden kannatusarviot verrattuna viime kunnallis- ja eduskuntavaaleihin kolmen tutkimuslaitoksen mittaamana.

Sivun alkuun