Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Talous


Uudenkaupungin 30-vuotias autotehdas panostaa erikoisautoihin

Tuttujen Saabien ohella Uudessakaupungissa on tehty muun muassa avo- ja urheiluautoja. Omia innovaatioitakin on tehty; öljykriisin aikana suomalaiset kehittivät Saabista kahta polttoainetta käyttävän version. Varatoimitusjohtaja Veli-Pekka Vasaman mukaan nytkin satsataan tuotekehitykseen.

PSW-barometri: Asuntojen hintojen nousu jatkuu

Asuntovälittäjien arvion mukaan asuntojen hintojen nousu jatkuu edelleen. PSW Kiinteistömaailman tiistaina julkistaman kyselyn mukaan hintojen kallistuminen koskee erityisesti pääkaupunkiseutua ja Tampereen seutua. Vahvimmin uskotaan omakotitalojen hintojen nousuun. Sen sijaan myyntiaikojen uskotaan pitenevän.

Soneralta paikkatietoon perustuvat keltaiset sivut

Sonera aloittaa paikkatietoon perustuvan keltaiset sivut -palvelun tarjoamisen matkaviestimiin tämän vuoden aikana osana tulevaa Sonera Zed -mobiiliportaalia.

Pk-yrityksissä yhä vankka usko tulevaisuuteen

Pk-yritykset katsovat edelleen luottavaisin mielin tulevaisuuteen. Maanantaina julkistetun kauppa- ja teollisuusministeriön barometrin mukaan joka kolmas pk-yritys odottaa suhdanteiden paranevan seuraavan puolen vuoden aikana. Näkymien heikkenemiseen uskoo vain yksi kymmenestä pk-yrityksestä.

Finnair aikoo myydä Finnmatkat

Finnair vahvisti maanantaina, että yhtiö on myymässä tytäryhtiönsä Finnmatkat. Ostajaksi on tulossa brittiläiseen Thomson Groupiin kuuluva Fritidsresor. Myynnin aikataulua lentoyhtiö ei halunnut kertoa.

Kuudestilaukeavat vaikenevat

Legendaarinen asevalmistaja Colt on poistumassa yksityisostajien markkinoilta. Syynä ovat asevalmistajia uhkaavat oikeusjutut. Colt oli viime vuosisadalla luomassa Yhdysvaltain asekulttuuria, joka nyt on kohdannut kasvavaa vastustusta.

Valuuttakatejärjestelmästä lääke talouskriiseihin?

Vapaiden pääomaliikkeiden maailmassa rahoituskriisit ovat kiusallisen yleinen riesa kehitysmaissa ja siirtymätalouksissa. Kriisit puhkeavat, kun sijoittajat menettävät uskonsa yksittäisen maan talouskehitykseen.

Talouden globalisaatio edellyttää uudenlaista politiikkaa

Talouden globalisaatio kalvaa kansallisvaltioiden vaikutusvaltaa. Kun pääomat virtaavat esteettä maasta toiseen, omaehtoinen poliittinen sääntely on vaikeaa, ellei mahdotonta. Merkitseekö markkinavoimien ylivalta viime kädessä politiikan loppua?

Soneran yksityistämistulot valtion velan lyhentämiseen

Soneran osakemyynnistä saadut tulot aiotaan käyttää lähes kokonaan valtion velan lyhentämiseen. Velkaa on tarkoitus lyhentää runsaalla 19 miljardilla markalla. Lisäksi Suomen Teollisuussijoitus Oy:hyn tehdään 250 miljoonan markan lisäsijoitus. Osakemyynnin tulojen käytöstä on määrä päättää valtion seuraavassa lisätalousarviossa.

EKP:n katsaus: "Rahapolitiikassa tarvitaan valppautta"

Euroalueen rahamarkkinakorot nousivat selvästi syyskuun lopulla ja lokakuun alussa. Korkojen nousun takana oli syyskuun lopussa pankkien varautuminen vuosituhannen vaihtumiseen. Lokakuussa jatkunut nousu johtui siitä, että markkinoiden odotukset EKP:n koronnostosta vahvistuivat, arvioivat EKP:n ekonomistit.

PT uskoo vireään talouskasvuun

Suomen talous kasvaa tänä ja ensi vuonna varsin hyvää neljän prosentin vauhtia, uskoo Palkansaajien tutkimuslaitos PT. Keskiviikkona julkistetussa ennusteessaan PT povaa tälle vuodelle 3,8:n ja ensi vuodelle 4,2 prosentin kokonaistuotannon kasvua.

Kysely: Taloudellinen hyöty energiansäästön ykkösperuste

Oma taloudellinen etu nousee suomalaisten mielestä energiansäästön tärkeimmäksi perusteluksi, ilmenee Tilastokeskuksen tekemästä mielipidekyselystä.

Pietarilaisen posliinitehtaan "kansallistamisesta" noussut kohu

Kuulun pietarilaisen Lomonosovin posliinitehtaan yksityistämisen purkamisesta on noussut kova kohu Atlantin molemmin puolin. Pietarilainen välitystuomioistuin totesi alkuviikosta tehtaan vuonna 1993 tapahtuneen yksityistämisen laittomaksi.

Luotonanto kasvoi 13,2 prosenttia elokuussa

Pankkien luotonannon kasvuvauhti kiihtyi elokuussa 13,2 prosenttiin. Heinäkuusta lainakannan kasvuvauhti kohosi Suomen Pankin rahoitusmarkkinakatsauksen mukaan 0,2 prosenttiyksikköä.

Pankkien jonotusajoista lisää moitteita kuluttajavalituslautakuntaan

Kuluttajat-Konsumenterna -yhdistyksen keväällä alkanut kampanja pankkijonojen lyhentämiseksi on saanut runsaasti vastakaikua. Tähän mennessä kolme valitusta on edennyt kuluttajavalituslautakuntaan saakka, ja uusia on vireillä.

Rahoittajien kiinnostus bioteollisuuteen kasvussa

Aloitteleville yrityksille suunnatun riskirahoituksen puute on haitannut biotekniikan keksintöjen kaupallistamista sekä Suomessa että koko Euroopassa. Menestystarinat ovat vielä harvassa, vaikka biotekninen tutkimus sinänsä on meillä maailman kärjessä.

Viikon verovinkki

Viikon varrelta - kotimaan talousuutisia lyhyesti

Viikon varrelta - ulkomaisia talousuutisia lyhyesti

Sivun alkuun