Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Ulkomaat


Andreottin mafiaoikeudenkäynnissä odotetaan tuomiota

Italian seitsenkertaisen pääministerin Giulio Andreottin yli kuusi vuotta kestänyt oikeudenkäynti yhteistyöstä Sisilian mafian - Cosa Nostran - kanssa lähenee loppuaan Palermossa.

Mittavaa uudistusta ajetaan EU:ssa nyt pikavauhtia

Euroopan unionin jäsenmaita kiirehditään sopimaan mittavista EU:n päätöksentekoon liittyvistä uudistuksista jo ensi vuoden loppuun mennessä.

Indonesian presidentinvaaleissa ei selvää voittajaehdokasta

Kun indonesialaiset 7. kesäkuuta valitsivat uuden parlamentin 40 vuoteen ensimmäisen kerran vapaissa ja rehellisissä vaaleissa, maalle näytti koittavan uusi aika. Neljä kuukautta myöhemmin tunnelma on toinen. Demokratian luoman innostuksen tilalle on tullut lahjusskandaali - toiminta kaduilla on saanut väistyä kähminnän tieltä.

BBC: Kosovon sota maksoi lähes 300 miljardia

NATO:n ilmasota Jugoslaviaa vastaan tuli maksamaan yli 288 miljardia markkaa. Tämä käy ilmi brittiläisen radio- ja tv-yhtiön BBC:n tekemistä laskelmista.

YK:n raportti: Jugoslavia saastui sodassa vakavasti

NATO:n pommitukset Kosovon sodassa johtivat vakavaan saastumiseen Jugoslaviassa. Puhdistustoiminnan täytyy olla nopeaa kansalaisten terveysvaarojen vähentämiseksi, kertoo YK:n torstaina julkistama ympäristöraportti.

Portugalin vaaleissa ei muutoksia

Portugalin hallituksesssa istuvat sosialistit voittivat viime sununtaiset vaalit, mutta eivät saavuttaneet parlamentissa enemmistöä. Äänestysvilkkaus oli alhainen. Suuria poliittisia riitoja ei ole ja maan talouskehitys on hyvä.

Muinaiset rakennukset ja aarteet häikäisevät Egyptissä

Egypti on sananmukaisesti aarreaitta historiasta kiinnostuneille. Pyramideja on yli 90, joista Kairossa Kheopsin, Kefrenin ja Mykerinoksen. Egyptiläisessä museossa pääkaupungissa on mittaamattomia kalleuksia, Luxorissa mm. erittäin laajan temppelin rauniot ja Assuanissa Abu Simbelin luolatemppelit.

Kairon "muurahaispesässä" vilisee 16 miljoonaa ihmistä

Egyptin pääkaupunki Kairo on kuin muurahaispesä, jossa ainakin 16 miljoonaa ihmistä vilisee taukoamatta sinne tänne. Kairossa kohtaavat itä ja länsi, nykypäivä ja mahtava muinaisuus, islam ja kristinusko.

Nälkä on suuri ongelma Yhdysvalloissa

Yhdysvaltain maatalousministeriön julkistaman selvityksen mukaan joka kymmenes amerikkalaisperhe kärsii nälkää ainakin ajoittain.

Nuorten ulkonaliikkumiskiellosta ei apua Yhdysvaltain rikoslukuihin

Yhdysvalloissa kiistellään edelleen siitä, onko nuorten öisestä ulkonaliikkumiskiellosta todellista apua rikostentorjunnassa. Kieltojen puoltajat ovat ehdottomasti sitä mieltä, että tilastot osoittavat rikoslukujen laskua niillä alueilla, joilla ulkonaliikkumiskielto on pidetty voimassa. Erityisesti jengitappelut ja huumerikokset ovat vähentyneet.

EU-komissio avaisi neuvottelut kuuden jäsenmaan kanssa

EU-komissio esittää jäsenyysneuvottelujen aloittamista Latvian, Liettuan, Slovakian, Bulgarian, Romanian ja Maltan kanssa. Lisäksi komissio vahvistaisi Turkin aseman jäsenehdokkaana, mutta maa ei pääsisi vielä varsinaisiin neuvotteluihin.

EU-hakijamaat edistyneet vaihtelevasti

Euroopan unioniin pyrkivät maat ovat edistyneet vaihtelevasti yrityksissään kohentaa itsensä EU-kelpoisiksi. Komission mielestä hakijamaiden aloittama lakien muuttaminen vastaamaan EU:n säännöksiä on monissa tapauksissa hidastunut.

Baltian maat tyytyväisiä EU:n maaraportteihin

Baltian maat olivat suhteellisen tyytyväisiä EU-komission keskiviikkona julkistamiin arvioihin maiden tilasta. Erityisesti Latviassa katsottiin, että Helsingin huippukokouksessa on odotettavissa maan pääsy varsinaisten hakijamaiden joukkoon.

Viina tappaa virolaismiehiä

Virossa on vuosina 1992-98 kuollut kaikkiaan yli 2 000 ihmistä alkoholimyrkykseen. Heistä suurin on on työikäisiä miehiä. Kaikkiaan vuodessa menehtyy alkoholiin noin 300 ihmistä.

Viipurissa oppii nopeasti normaalin ja absurdin eron

Torkkelinkatu toimi pitkään Viipurin liike-elämän keskuksena ja löytöjä siellä voi tehdä vieläkin. Tosin ehkä toisenlaisia kuin ennen sotia.

Malesiassa valmistaudutaan pikaisiin vaaleihin

Malesiassa ollaan valmistautumassa pikaisiin parlamenttivaaleihin, sillä pääministeri Mahathir Mohamadin uskotaan julistavan vaalit suotuisien talousnäkymien valossa pidettäviksi jo marraskuussa.

Tallinnan rikollisuus kasvaa nopeasti

Rikollisuus on Tallinnassa kasvanut tänä vuonna parinkymmenen prosentin verran. Vakava rikollisuus on lisääntynyt tätäkin enemmän, 46 prosenttia.

Kosovon maaseudun albaanit palasivat tuhottuihin koteihin

Sodan jälkeen Kosovoon palanneiden albaanien tilanne on maaseudulla toivottomampi kuin kaupungeissa. Useimmat maaseutukylien asunnot on tuhottu ja asukkaat ovat menettäneet omaisuutensa.

Sillamäki-sopimus allekirjoitettiin Tallinnassa

Euroopan suurimpiin ympäristöhankkeisiin kuuluva Sillamäen jätevaraston hoitosopimus allekirjoitettiin keskiviikkona Tallinnassa. Suomenlahden rannalla sijaitsevan lievästi säteilevän jätealtaan kunnostamistyöt on määrä saada valmiiksi vuoteen 2006 mennessä.

Maailman väkiluku rikkoi kuuden miljardin rajan

YK:n päämajassa tikittävä maailman väestökello osoitti tiistaina planeettaamme asuttavien ihmisten määrän ylittäneen kuuden miljardin rajan.

Viikon varrelta - ulkomaat lyhyesti

Tapahtui näinä päivinä...

Sivun alkuun