Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Ajassa


Varokaa vanhemmat - taskuhirviöt tulevat

Lelumaailman uusi huuma - Pokémon-taskuhirviöt - alkoi Yhdysvalloissa noin vuosi sitten, ja nyt villitys on jo sitä luokkaa, että koulut sekä jotkut vanhemmat ovat ryhtyneet taistelemaan uutuusilmiötä vastaan.

Viikon pelidemo: Homeworld

Kun reaaliaikastrategiapeli siirretään painovoiman ulottumattomiin avaruuteen, saadaan peliin monta mielenkiintoista ominaisuutta.

Kännykän SIM-kortti on uusi turvatietokone

SIM-kortti on jokaisen kännykän sisällä se postimerkin kokoinen metallinpala, jota ilman soittaminen ja kaikki muut puhelimen toiminnot ovat mahdottomia. Tähän saakka SIM-kortti on pitänyt sisällään puhelimen omistajan kannalta oleelliset tiedot, mutta tulevaisuudessa kortista tulee yhä monipuolisempi.

James Bondin rooli ei riitä Pierce Brosnanille

Irlantilainen näyttelijä Pierce Brosnan on saanut valkokankaalla sen, mistä miehet unelmoivat: nopeita autoja, kauniita naisia sekä valtaa. James Bondin eli agentti 007:n rooli ei kuitenkaan riitä Brosnanille. Hän kertoo haluavansa päästä esittämään myös narria.

Keksijämessuilla magneettista mutaa, koirankenkiä...

Europoliitikkojen ja -byrokraattien ohella Brysselissä voi törmätä värikkäämpäänkin väkeen. Vaihtoehtoinen elämänote esittäytyy "Rysälässä" etenkin vuotuisilla keksijämessuilla. Tällä kertaa alansa messuille saapui satoja neropatteja yhteensä 40 maasta.

"Luovutetun Karjalan asema huono kaikille osapuolille"

Tutkija Ilmari Susiluodon mielestä luovutetusta Karjalasta on nykyisessä muodossaan muodostunut ongelma niin itselleen, Suomelle kuin Venäjällekin.

Talvisota päättyi suomalaisten kannalta viimeisillä mahdollisilla hetkillä

Talvisota päättyi 13. maaliskuuta 1940 suomalaisten kannalta todellisuudessa viimeisillä mahdollisilla hetkillä. Suomalaiset olivat kestokykynsä äärirajoilla. Rajut torjunta- ja viivytystaistelut olivat kuluttaneet ja väsyttäneet joukkoja pahoin. Sotamateriaalitilanne oli myös vaikea.

Don Rosa toi Aku Ankan kylmään Kalevalaan

Kaikki alkoi siitä, kun lankkipojan virkaa toimittanut nuori Roope Ankka vuonna 1878 Glasgow'ssa korjasi Elias Lönnrotin tuohivirsun.

Mauri Sariola eri näkökulmista

Kirjailija Mauri Sariolan syntymästä tulee 25. marraskuuta kuluneeksi 75 vuotta. Painosten ruhtinasta juhlitaan hänen synnyinpaikkakunnallaan Hattulassa lauantaina 27. 11.

Digitaalista kulttuuria ihmisen näkökulmasta

Tietokoneet ja verkot synnyttävät uudenlaisia viestinnän tapoja ihmisten välillä, uusia merkityksiä ja kulttuuria. Näitä ajankohtaisia kysymyksiä selvittää keskiviikkona julkaistu teos Johdatus digitaaliseen kulttuuriin.

Ajan suunnassa lyhyesti

Viikon vitsit - Jokes

Pieni kevennys muuten niin ankeaan arkeen.

Sivun alkuun