Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestys"Haluan esittää myös narria"

James Bondin rooli ei riitä Pierce BrosnanilleIrlantilainen näyttelijä Pierce Brosnan on saanut valkokankaalla sen, mistä miehet unelmoivat: nopeita autoja, kauniita naisia sekä valtaa. James Bondin eli agentti 007:n rooli ei kuitenkaan riitä Brosnanille. Hän kertoo haluavansa päästä esittämään myös narria.


- Tahdon kokeilla rakkauskomediaa ja hieman ravistaa sitä uuteen uskoon. Haluan leikitellä tällä imagollani, johon kuuluvat rasvatut hiukset ja tietty romanttisuus. Kokeilen kaatumista banaaninkuoreen - tyylikkäästi tietenkin, Brosnan naurahtaa.

Pierce on nyt 46-vuotias. joten ikä ei luo estettä uusille rooleille James Bondina. Miehen kuitenkin ounastellaan saaneet pian riittämiin taistelusta valkokankaalla megalomaanisia roistoja vastaan.

Brosnan kuitenkin korostaa, että hän tekee vielä - ainakin - yhden uuden Bond-roolin.

- Luulen tekeväni vielä paluun Bondina, onhan minulla sopimus neljännestä 007-tarinasta. Sitä paitsi olen vasta päässyt sinuiksi Bondin hahmon kanssa Kun maailma ei riitä -filmillä.

Myös suomalaiset pääsevät arvioimaan pian, pitääkö tuo Brosnanin arvio paikkansa. Miehen kolmas Bond-leffa Kun maailma ei riitä tulee meillä ensi-iltaansa 3. joulukuuta.


Sekä etu että rajoite

Pierce Brosnan lasketaan onnistuneimpien James Bondin esittäjien joukkoon, samaan kategoriaan Roger Mooren ja Sean Conneryn kanssa.

Brosnan on ollut kuin kotonaan superagentin tiukoissa pöksyissä filmeillä 007 ja kultainen silmä sekä Huominen ei koskaan kuole. Ja mikä tärkeintä, molemmat filmit ovat olleet kaupallisia suurmenestyksiä.

Panokset kuitenkin nousevat yhä. Kun maailma ei riitä -elokuvan odotetaan lyövän aiempien Bondien kassaennätykset. Ainakin tarinan aihe tuntuu ajankohtaiselta: uudessa 007-seikkailussa Bond ottaa mittaa bosnialaisesta roistosta, joka yrittää saada monopolin maailman öljyvarantoihin.

Brosnan itsekin tietää, että mitä useammassa filmissä hänet nähdään Bondina, sitä vaikeampi näyttelijän on esiintyä täysin toisenlaisissa rooleissa. Jo nyt Bond-leima rajaa miehelle tulevia työtarjouksia.

Esimerkiksi tuoreessa Thomas Crown Affair -elokuvassa Brosnanin rooliin liittyvät tutusti luksusautot, muodin huippumallit, loistokkaat juhlat ja romanttiset kohtaukset. Brosnan toisaalta osa olla kiitollinen Bond-maineen tuomista eduista.

- Sain osan Thomas Crown Affairissa ja eräissä muissakin elokuvissa kokonaan Bond-roolini ansioista.

James Bondin näyttelijää lisäksi kohdellaan "siviilissäkin" kuin agenttisankaria ikään. Osa tästä glamourista hyödyttää jopa Brosnanin poikaa Christopheria.

- Bondin poikana on loistavaa olla. Maailman kauneimmat naiset ympäröivät minut, 25-vuotias Christopher myhäilee vaaleaverikkö kainalossaan.


Peräkylän poika

Pierce Brosnan oli ehtinyt ennen Bondiksi muuntumistaan tehdä sen verran pitkän päivätyön näyttelijänä, että astuminen maailman tunnetuimman filmihenkilön saappaisiin ei ole muuttanut miehen luonnetta.

Hän mm. näytteli 80-luvulla Yhdysvalloissa pitkään dekkaria nimeltä Remington Steele.

- Pierce ei ole muuttunut paljoakaan siitä, kun hän oli nuori kundi. Hänen persoonallisuutensa on säilynyt samana, vakuuttaa Bosnanin serkku, lempinimen 006 saanut Donald Reilly.

Reilly asuu Brosnanin kotikaupungissa, peräkylän maineen saaneessa Navanissa. Pierce itsekin käy kernaasti usein Navanissa nuoruutensa maisemissa.

- Olen aina kantanut muistoja, kuvia ja runouden palasia Navanista sydämessäni. Joskus elämässä on vaikeaa muistaa, mistä olet kotoisin. Itse olen kuitenkin aina ollut Navanin mies, Brosnan viittaa radiohahmoon (Navan Man), joka symboloi irlantilaisille yksinkertaista peräkylän juntturaa.

Navanissa osataan arvostaa Piercen kotiseuturakkautta. Kun näyttelijä vieraili marraskuun alussa tässä Dublinin lähistön pikkukaupungissa, hänen kulkureitilleen rullattiin auki kirjaimellisesti punainen matto.

STT-IA
19.11.1999


Ajassa -sivulle