Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestys







Tapahtui näinä päivinä…



Merkilliset omenatortut

Lontoolaiset tulliviranomaiset löysivät yli 70 kiloa kannabistuotteita Saksasta tuodusta omenatorttulastista. Oudointa on, että torttupakkaukset olivat menossa suuren kauppaketjun Tescon myytäviksi.

- Tapaus on sangen merkillinen. Ilmeisesti rikollisten oli tarkoitus viedä pakkaukset 'parempaan talteen' kuljetuksen aikana, mutta jotain meni pieleen.

- Se ei ole mahdollista, että ne olisivat todella olleet tarkoitettu Tesco-kauppojen tiskeille, Lontoon tullista kerrotaan.

Kannabistuotteilla täytettyjen omenatorttujen arvo katukaupassa olisi ollut noin 200 000 markkaa.


Itku pitkästä erosta

Losangelesilainen aviopari Thomas ja Denise Rossi olivat toisilleen lähes sairaalloisen läheisiä. He olivat niin läheisiä, että he jopa käyttivät samaa hammasharjaa.

Sitten rouva Rossia potkaisi onni. Hän voitti lotossa lähes kahdeksan miljoonaa markkaa, mutta salasi voittonsa aviomieheltään ja päätti potkaista tämän pellolle. Denise siis otti avioeron.

Nyt, kolme vuotta myöhemmin, 65-vuotias Thomas Rossi on järjestänyt ex-vaimolleen muhkean koston.

Losangelesilainen tuomioistuin on katsonut Denisen toimineen vilpillisesti ja loukkaavasti lottovoittonsa salatessaan ja määrännyt lottovoiton kokonaisuudessaan siirrettäväksi ex-aviomiehen tilille.


Speakers' Corner jokaiseen brittikaupunkiin?

Britit osaavat arvostaa Lontoon Hyde Parkin kuuluisaa Speakers' Corneria. Puhujanurkkauksen idea on, että kuka hyvänsä saa nousta pitämään puheita ohikulkijoille.

Nyt brittihallitus on julkistanut aloitteen, jonka mukaan saarivaltion jokaiseen kaupunkiin pitäisi perustaa oma Speakers' Corner.

- Toisinaan me unohdamme, miten onnekkaita olemme saadessamme nauttia sananvapaudesta. Emme aina muista myöskään sitä, että sananvapaudella on tärkeä rooli modernissa elämässä, sisäministeri Jack Straw perusteli aloitetta.

Lontoon Hyde Parkissa puhujat pääsevät valloilleen joka sunnuntai. Aiheita ja esitystapaa rajoittaa vain se, että esitys ei saa olla siveetön tai herjaava, eikä se saa yllyttää rauhan rikkomiseen.

Hyde Parkin "saippualaatikon" päällä ovat avanneet sanaisan arkkunsa mm. Karl Marx ja Winston Churchill.


Avaruusturismia jo parin vuoden päästä

Kun Mauri Sariola vuonna 1971 pisti kirjansa nimeksi Mene toiselle tähdelle rakastamaan, hän ei tiennyt, että avaruusturismin aika on lähellä - vain hieman yli 30 vuoden päässä.

Vai onko? Brittiläisiä matkatoimistoja on joka tapauksessa pyydetty varautumaan siihen, että lyhyitä avaruuslentoja on turisteille tarjolla jo vuonna 2004, ja että maapallon meteliin vielä syvemmin kyllästyneet voivat majoittua avaruushotelliin jo vuonna 2017.

- Jotkut firmat ovat jo tehneet paikkavarauksia, kertoo Howard Wolff, jonka yhdysvaltalainen yritys suunnittelee 100-paikkaista majataloa tähtien naapurustoon.


Maailman suurin teekuppi Puolassa

Puolassa on valmistettu maailman suurin teekuppi. Radomin pikkukaupungissa nikkaroitu kuppi vetää muhkeat 6 500 litraa teetä. 250 kiloa painava, yli 2,5 metriä korkea kuppi on valmistettu metallista ja paperista.

Jättikuppi vie tekijänsä Edmund Kryzan Guinnessin ennätyskirjaan. Puolan kuppi nappasi ennätyksen San Franciscossa valmistetulta teeastialta, johon mahtuu "vain" 5 000 litraa tätä eliksiiriä.


Millennium-juhla Mount Everestin huipulla

Amerikkalainen toimittaja Robert Anderson aikoo ottaa uuden vuosituhannen vastaan Mount Everestin huipulla. Anderson yrittää kiivetä maailman korkeimmalle huipulle vuoren pohjoisrinnettä Tiibetin suunnasta.

Tähän asti kukaan ei ole kivunnut talviaikaan Mount Everestille pohjoisrinteen kautta.

- Lyhyet päivänvalon tunnit ja auringon säteiden matala saapumiskulma voimistavat kylmyyden vaikutuksia. Luullakseni retki muistuttaa kiipeämistä Etelämantereen korkeimmille huipuille, Anderson otaksuu.


Sinkkunaiset miesjahdissa Piilaaksossa

Yhdysvaltain sinkkujen yhdistys on järjestänyt vuotuisen tapaamisensa länsirannikon ns. Piilaaksossa. Sinkkukokous houkutti Piilaaksoon satoja naisia, jotka toivoivat löytävänsä itselleen kumppanin tietokonefirmojen äveriäistä vanhoistapojista.

Toiveille oli perusteita ainakin tilastoissa: Alaskan Anchorage on menettänyt jenkkilässä Piilaaksolle ykkössijansa paikkana, jonka miehistä prosentuaalisesti suurin osa on naimattomia.

Piilaakson nörtit ovat kuitenkin piintyneitä poikamiehiä: heitä ei nähty paikalle saapuneiden sinkkunaisten seurassa. Kokouksen naiset jopa joutuivat tanssimaan keskenään.

Paikalliset neidot vakuuttivat toiveikkaina saapuneille sinkuille, että tilastot valehtelevat: vapaita miehiä ei ainakaan näy. Mikäli Piilaaksossa todella asustaa varakkaiden poikamiesten armeija, se piileksii iltansa tietokoneiden näyttöruudun ääressä.

Koonnut: IA
19.11.1999


Ulkomaat -sivulle