Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestysTietotekniikasta uusia välineitä omaehtoiseen terveydenhoitoonKehittyvä tietotekniikka tarjoaa nykyihmiselle uusia helppokäyttöisiä välineitä myös omaehtoiseen terveydenhoitoon ja hyvinvoinnin seuraamiseen. Esimerkiksi verenpaineesta tai diabeteksesta kärsivä voi niiden avulla olla aktiivinen oman hoitotiiminsä jäsen.Muun muassa lääkärissä käynti helpottuu ja yksinkertaistuu, kun potilaan tausta- ja omaseurantatiedot selviävät tietokoneelta.

- Tavoitteena on ennaltaehkäisy ja kokonaisvaltainen elämänhallinta, luonnehtii oululainen toimitusjohtaja Markku Riipinen, joka on yksi keskiviikkona avatun palvelun toteuttajista.

Käyttäjä voi syöttää tietokonejärjestelmään päivittäin esimerkiksi oman verensokerinsa ja verenpaineensa. Kone laatii luvuista erilaisia tilastoja ja graafisia esityksiä, jotka potilas voi tulostaa mennessään vaikkapa lääkäriin.

Lääkäri pystyy katsomaan potilaan tietoja myös omalta tietokoneeltaan ja tiedoista voidaan keskustella myös puhelimitse.

Uudenlainen terveyspalvelu avattiin MTV3 Internetissä. Yhdessä Alma Media Interactive Oy:n ja oululaisen ProWellnes Oy:n kanssa toteutettu palvelu sisältää verensokerin, verenpaineen, astman ja painonhallinnan seurantavälineet.

Palveluja voidaan käyttää miltä tahansa Internetiin liitetyltä tietokoneelta ja myös matkapuhelimen välityksellä.


Jatkuvasti kehittyvää palvelua

Palvelu sisältää myös terveysalan uutisia ja ajankohtaistietoa terveyteen liittyvistä asioista. Niin ikään siinä on välineitä oman kunnon kartoittamiseen ja hyvinvoinnin kehittämiseen.

Niitä ovat mm. energialaskuri, munkkimittari, päätetyöskentelijän taukojumppa ja rentoutusohjeet. Käyttäjät voivat myös keskustella palvelussa asiantuntijoiden ja muiden käyttäjien kanssa.

Ensi vuoden alussa palveluun avataan terveyskauppa. ProWellness Oy:n tavoitteena on olla vuoteen 2003 mennessä maailmanlaajuinen terveyttä ja hyvinvointia edistävien tietojärjestelmien ja palvelujen toimittaja. Uusi terveyspalvelu löytyy osoitteesta www.mtv3.fi/terveys.

STT-MH
19.11.1999


Kotimaa -sivulle