Postimaksuihin tuli korotuksiaKirjeiden ja pakettien postittaminen kallistui heinäkuun alusta. Hinnankorotukset koskevat sekä kotimaan että ulkomaan postia.


Tavallisen 1. luokan kirjeen tai kortin postittaminen kotimaahan maksaa nyt 3,50 markkaa, kun se tähän asti on maksanut 3,00 markkaa.

Kakkosluokan kirjeen maksu nousi 3,00 markkaan entisestä 2,40 markasta. Joulutervehdysten hinta nousee nykyisestä 2,00 markasta 2,50 markkaan.

Koti- ja ulkomaan pakettipalvelujen hinnat nousivat keskimäärin 15 prosenttia. Kirjemaksujen korotukset koskevat kuluttajia ja niitä yrityksiä, jotka maksavat postimerkeillä, automaattilipukkeilla tai käteisellä. Näiden piiriin kuuluu noin 18 prosenttia kirje- ja korttiliikenteestä.

EU-puheenjohtajuus saa oman merkin

Ensimmäinen uusi 3,50 markan arvoinen postimerkki ilmestyi jo eilen. Merkin aiheena on Suomen EU-puheenjohtajuus.

Päivänvalon näki myös uusi 4,80 markan arvoinen painos vuonna 1977 ilmestyneestä perinteikkäästä Sauna-postimerkistä.<> Ennen heinäkuun alkua hankitut ikimerkit vastaavat korotuksen jälkeen uusia hintoja.

Euromerkit tulevat 2002

Ensimmäisten euroissa hinnoiteltujen postimerkkien on määrä ilmestyä vuoden 2002 alussa. Siirtymäaika on puoli vuotta. Vuoden 2002 kesäkuun loppuun asti voi siis käyttää sekä markka- että euromääräisiä merkkejä.

Tämän jälkeen markkamerkkejä ei enää lunasteta takaisin. Ykkös- ja kakkosluokan ikimerkit kelpaavat euroon siirtymisen jälkeenkin.

STT-IKK
2.7.1999


AJASSA -SIVULLE