Liikanen ehdolle komissioonEU-komissaari Erkki Liikanen on Suomen ehdokas myös Romano Prodin uuteen komissioon. Presidentti Martti Ahtisaari vahvisti perjantaina presidentin esittelyssä hallituksen esityksen.


Liikaselle oli jo etukäteen haettu siunaus tulevalta EU-komission puheenjohtajalta Romano Prodilta, joka vieraili Suomessa maanantaina ja tiistaina.

Prodi pyrkii saamaan nimet ja salkut selviksi heinäkuun puoliväliin mennessä, minkä jälkeen EU-parlamentti voi aloittaa kuulemiset.

Prodi ei ole vielä paljastanut, miten salkut jaetaan uudessa komissiossa. Kuultuaan uuden komission jäsenet parlamentti äänestää Prodin komission luottamuksesta todennäköisesti syyskuun puolivälissä. Parlamentti voi ainoastaan hyväksyä tai hylätä koko komission, ei yksittäisiä komissaareja.

Liikasen nimitystä vastaan on odotettavissa vastalauseita. Brittiläiset konservatiivit heräsivät jo tiistaina esittämään vastalauseensa Liikasen nimittämistä vastaan. Konservatiivien mielestä koko Jacques Santerin komissio pitäisi vaihtaa.

STT-IKK
2.7.1999


POLITIIKKA -SIVULLE