Sisältö
Pääsivu
Pääkirjotus
Politiikka
Ulkomaat
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Linkit
Arkisto

Talous
Yksityinen kysyntä piti yllä kasvua

Bruttokansantuote kasvoi 2,7 prosenttia viime vuoden tammi-maaliskuusta tämän vuoden tammi-maaliskuuhun. Kasvusta 2,0 prosenttiyksikköä tuli metalliteollisuudesta.

Kilpailuvirasto epäilee metsäyhtiötä "savujaosta"

Kilpailuvirasto on löytänyt viitteitä, että kolme suurinta metsäyhtiötä olisi tehnyt lain vastaista yhteistyötä raakapuun ostoissa. Virasto on lähettänyt Stora Ensolle, Metsäliitolle ja UPM-Kymmenelle epäilyistään vastinepyynnön.

Tax free-kaupan loppuminen synnyttää käytännön pulmia lentoyhtiöissä

Vaikka EU:n sisäisen tax free-kaupan loppuminen on ollut tiedossa jo pitkään, ovat käytännön järjestelyt laiva- ja lentoyhtiöissä jääneet viime tippaan. Esimerkiksi Finnairilla järjestelyt olivat vielä keskiviikkona pahasti kesken.

Konkurssiyritysten varoista vain viidennes velkojille

Konkurssiin ajautuneiden yritysten velkojat saavat konkurssipesien veloista takaisin keskimäärin vain reilut kaksikymmentä prosenttia. Konkurssiyritysten tilinpäätösten mukaisista varoista velkojien jako-osuus on suunnilleen samaa luokkaa.

Kauppalaivaston kilpailuedellytyksiin ei muutoksia

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta ei puolla liikenneministeriön esitystä, joka liittyy Suomen kauppalaivaston kilpailuedellytysten parantamiseen.

Raahen seutukunta tähtää tietoteollisuuden ytimeksi

Raahen seutukunta suuntaa reippaalla tahdilla tietoteollisuuden ydinalueeksi. Tähtäimessä on, että alueella on vuoteen 2003 mennessä yhteensä noin 2 500 alan työpaikkaa. Nykyään niitä on tuhatkunta.

Naiset peräävät samapalkkaisuutta ja pääsyä tes-neuvotteluihin

Naiset on saatava napakammin mukaan työehtosopimusneuvotteluihin ja ammattijärjestöjen päätöksentekoon, jos heidän palkkapussinsa halutaan yhtä paksuksi kuin miesten.

Venäjän markkinoille pyrkiville yrityksille luotettavaa tietoa

Venäjän markkinoille pyrkivän yrityksen ongelmana on edelleen luotettavan tiedon saanti venäläisestä yhteistyökumppanistaan.

Merita ohjaa asiakkaita automaateilta verkkoon

Merita-Nordbanken vaihtaa maksuautomaattinsa uusiin Internet-pohjaisiin ratkaisuihin seuraavien kolmen vuoden kuluessa.

Vuosi 1998 paperiteollisuudelle välivuosi

Suomen paperiteollisuuden kilpailukyky heikkeni kilpailijamaihin verrattuna viime vuonna selvästi. Tämä johtui etenkin Ruotsin ja Kanadan toiminnan tehostumisesta, sanotaan paperiteollisuuden suoritus- ja kilpailukykyä käsittelevässä raportissa.

Vuosittain syntyy satoja ravitsemisalan yrityksiä

Ravitsemisalalle syntyy vuosittain satoja uusia yrityksiä. Tällä hetkellä maassa on yli 13 600 ravitsemisyksikköä ja ravintoloissa on tuoleja yli 1,1 miljoonalle suomalaiselle.

Tilintarkastusyhtiö korvauksiin virheellisen neuvon vuoksi

Korkein oikeus on tuominnut tilintarkastusyhtiön maksamaan 450 000 markan korvaukset kemiläiselle yhtiölle virheellisen neuvon vuoksi. Korvausta kasvattaa 16 prosentin korko elokuusta 1992, ja sen päälle tilintarkastusyhtiö velvoitettiin vielä maksamaan vastapuolen oikeudenkäyntikuluista 115 000 markkaa korkoineen.

Viikon varrelta - kotimaan talousuutisia lyhyesti

Viikon varrelta - ulkomaisia talousuutisia lyhyesti

Sivun alkuun