Tapahtui näinä päivinä…Ja Suomessa kiellettäisiin pesäpallomailat...

Amerikkalaisen kalastusaluksen työntekijä on saanut syytteen pahoinpitelystä lyötyään asiakastaan yhdeksänkiloisella tonnikalalla.

Sandiegolainen kalastustyöläinen mätkäisi asiakasta tonnikalalla punnitessaan saalista. Satamapoliisi ei antanut tarkempia tietoja tapahtumien kulusta.

Miesasiakas - kalastaja hänkin - vietiin sairaalaan, jossa hänellä todettiin aivotärähdys ja katkennut selkänikama.

Kaksi viikkoa sitten sandiegolaisen supermarketin pihalla pidätettiin mies, joka oli lyönyt tyttöystäväänsä tonnikalalla perheriidan päätteeksi.

Tutunnäköinen tiipii

Leirintäalueelta teltan varastaneet islantilaismiehet jäivät kiinni yritettyään pystyttää teltan sen oikean omistajan viereiselle leiriytymispaikalle.

Kaksi miestä vohki teltan Reykjavikin esikaupungin puistosta ja kuljetti sen autollaan 120 kilometrin päähän kauniille Thorsmorkin näköalapaikalle. Koska teltta rikkoutui lievästi, sen pystytys aiheutti melua, joka taas herätti viereisen teltan miesasukin.

Mies tarjosi ensin apuaan, kunnes äkkäsi, että tulokkaiden teltta onkin hänen omansa ja hälytti poliisit paikalle.

Molotov piinaa salvadorilaisiakin

El Salvador kitkee "vulgaareja" rap-yhtyeitä pois radiotaajuuksiltaan. Eteläamerikkalaisvaltion sisäministeriön mukaan ainakin kahden rapryhmän tekstit sisältävät hyökkäyksiä yleistä säädyllisyyttä vastaan.

Meksikolainen hiphop-bändi Molotov ja salvadorilaisyhtye Mecate eivät enää saa ääntään kuuluviin nuorten suosimilla radioasemilla. El Salvadorin radioasemien liitto on hyväksynyt ministeriön boikottiohjeet.

Molotov on El Salvadorin viranomaisten mukaan solvannut teksteillään Meksikon hallitusta ja mediajätti Televisaa.

Kulikuskeille kuonokoppa

Malesian hallitus on kieltänyt taksinkuljettajia esittämästä poliittisia mielipiteitä asiakkailleen. Poliittiset keskustelut ja "huonojen mielipiteiden" esittäminen maan asioista on kiellettyä erityisesti ulkomaalaisten vierailijoiden seurassa.

Maanantaina ilmestynyt malesialainen sanomalehti kertoi, että hallitus on myös kieltänyt taksikuskeja kiinnittämästä poliittisten puolueiden tarroja autoihinsa. Yritystoiminnan kehittämisministerin Mustapha Mohamedin mukaan kuljettajien tulisi kuitenkin olla tietoisia maan historiasta.

Jotkut taksinkuljettajat ovat kertoneet, että heitä on uhkailtu ajoluvan menettämisellä, mikäli he puhuvat pahoja maan hallituksesta tai johtavasta puolueesta.

Miesten miehet Englannin rugbyliigaan

Homo- ja biseksuaaleista koostuva Kings Cross Steelers -joukkue on kelpuutettu Englannin rugbyliigaan. Steelers läpäisi kaikki RFU-rugbyliiton jäsenvaatimukset.

- Ainoa seksuaalisuutta koskeva sääntömme on, että tämä on miesten peli. Naisten rugbyä varten on erillinen hallintonsa, kertoi rugbyliiton edustaja sanomalehti Timesissä.

Steelers pelaa ensi kaudella Englannin mestaruussarjassa.
- Olemme saaneet paljon huomiota tiedotusvälineissä. Noin puolet pelaajistamme on aiemmin pelannut heterojoukkueissa eri sarjatasoilla, sanoi Steelersin edustaja Alex Standish.

Sikamainen Gretzky

Kanadalaiset tiedemiehet ovat jalostaneet kolme geenisikaa, jonka he sanovat olevan tavallista possua ympäristöystävällisempiä.

Guelphin yliopiston tutkijoiden mukaan geenisian uloste sisältää 20-50 prosenttia vähemmän fosforia kuin normaalisti. Fosforin aiheuttama levänkasvu saastuttaa vesistöjä.

Yorkshire-rodusta jalostettujen geenisikojen DNA:n käsittelyssä on hyödynnetty mm. bakteereja. Siat on nimetty kuuluisien kanadalaisjääkiekkoilijoiden kaimoiksi. Niitä kutsutaan etunimillä Gordie (Howe), Wayne (Gretzky) ja Jacques (Plante).

Jenkkitaikuri aikoo hävittää sfinksin

Amerikkalaistaikuri aikoo taikoa Egyptin pyramideja vartioivan jättimäisen sfinksipatsaan näkymättömiin lauantaina.

Taikuri Franz Hararyn, 36, yrittämää katoamistemppua juontaa paikan päällä ex-Bond-näyttelijä Roger Moore. Osa tempauksen tuotosta menee YK:n lastenjärjestölle Unicefille, jonka hyväntahdonlähettiläs Moore on.

Franz Hararyn kuuluisampi kilpailija, taikuri David Copperfield hävitti hetkeksi New Yorkin Vapaudenpatsaan joitakin vuosia sitten.

Mummojen kainaloista myönteistä tunnelmaa

"Naiset haisee pahalle, eikä autonvahalle", lauloi Sleepy Sleepers kultaisella 70-luvulla. Amerikkalaisten tutkijoiden mukaan yhtye oli väärässä. Ainakin jos puhutaan mummoista.

Kaikki rakastavat mummojaan, mutta pennsylvanialaisten tutkijoiden mielestä se ei välttämättä johdu siitä, että mummot valmistavat herkullisia lihapullia ja ostavat syntymäpäivälahjoja.

Tutkijat totesivat vanhojen naisten kainaloiden tuottavan eritettä, jonka tuoksu levittää ympäristöön positiivista tunnelmaa. Eritteelle on annettu nimeksi parfyymien maailmaan viittaava "l'eau de grandmere".

Lopullisesti tutkijat vakuuttuivat havaintonsa tieteellisestä voimasta järjestämänsä kokeen jälkeen. Kolmellesadalle vapaaehtoiselle haistatettiin erilaisia ihmisen tuoksuja.

Koekaniinit kokivat sangen miellyttäväksi naisten, erityisesti ikääntyneiden naisten tuoksun. Vauvojen haju oli testiryhmän mielestä yhdentekevä, mutta nuorten miesten tuoksu herätti jopa lieviä aggressioita.

Kätevä sisäinen keinovärjäys

Bostonilainen nainen huomasi eräänä aamuna kämmeniensä ja jalkapohjiensa saaneen uuden värin. Koko perheelle riitti ihmettelemistä, sillä bostonittaren kehon osia korosti soma oranssi väripeite. Tutkimuksiin kiidätetyn "kävelevän appelsiinin" todettiin syöneen liikaa tomaatteja.

Hän oli viimeisen kahden kuukauden ajan ahminut niitä kymmenen joka päivä. Sama pigmentti, joka värjää tomaatin punaiseksi, oli tuonut naisen kehoon kaivattua lisäväriä.

Tutkimuksissa potilaan todettiin kärsivän raudanpuutteesta. Tämän takia naisen elimistö vaati emäntäänsä hotkimaan tauotta vihannestarhojen punaisia paholaisia.

Bostonilaisen naisen tomaattimania ei ole outoa maailman ruokavaliokirjossa. Pakkomielle syödä omituisia ruokia on Yhdysvalloissa yleinen. Jotkut syövät jopa pölyä ja likaa, mutta kaikkein yleisin on himo suolaiseen. Silloin saavat suolapähkinät ja perunalastut kyytiä.

Koonnut: IKK
2.7.1999


ULKOMAAT -SIVULLE