Kokoomus hylkäsi jälleen homoaloitteenKokoomuksen Nuorten Liitto esitti kokoomuksen puoluekokouksessa jälleen aloitteessaan samaa sukupuolta olevien henkilöiden oikeutta laillistaa suhteensa.


Aihetta on käsitelty jo useissa edellisissä puoluekokouksissa, ja aloite on aina hylätty suhteellisen selvällä enemmistöllä ja tälläkin kertaa se jäi hyväksymättä.

KNL perusteli aloitettaan ihmisten tasavertaisilla oikeuksilla yhteiskunnassa. Järjestön mielestä samaa sukupuolta olevien suhteiden laillistaminen noudattaisi kokoomuksen perusperiaatteita.

Aiheesta käytiin tälläkin kertaa vilkas keskustelu, josta ei puuttunut myöskään hyvin kärjistettyjä mielipiteitä. Osa puoluekokousedustajista oli tympääntynyt koko aiheen käsittelyyn ja toivoi, ettei kysymystä ainakaan seuraavan kymmenen vuoden aikana nostettaisi esille.

Asia nähtiin useissa puheenvuoroissa periaatekysymyksenä. Perheen asemaa yhteiskunnan perusyksikkönä korostettiin ja samaa sukupuolta olevien viralliset suhteet nähtiin myös loukkauksena normaalin perheen edustavaa jatkuvuutta kohtaan.

Edelleen oltiin huolissaan homoparien mahdollisesta adoptio-oikeudesta, joka voisi aiheuttaa adoptoiduille lapsille vakavia sosiaalisia ja emotionaalisia ongelmia.

Aloitetta kannattaneet syyttivät vastapuolta asian liiasta paisuttelusta ja kiihkoilusta ja painottivat kyseessä olevan vain tasavertaisuus lain edessä.

MIKKO LAITINEN
22.5.1999


POLITIIKKA -SIVULLE