Viikon vitsitTroublemaker

Three guys are drinking in a bar when a drunk comes in, staggers up to them, and points at the guy in the middle, shouting, "Your mom's the best lay in town!"

Everyone expects a fight, but the guy ignores him, and the drunk wanders off and bellies up to the bar at the far end. Ten minutes later, the drunk comes back, points at the same guy, and says, "I just screwed your mom, and it was swe-e-et!"

Again the guy refuses to take the bait, and the drunk wanders off. Ten minutes later, he comes back and announces, "Your mom even let me."
Finally the guy interrupts. "Go home, Dad, you're drunk!"


Synttärimuistutus

Presidentti Clintonin avustaja muistutti päämiestään:
- Sir, mahdatteko muistaa, että tänään on Monica Lewinskyn syntymäpäivä. Käskitte silloin pari vuotta sitten aina muistuttaa Teitä asiasta.
- Enpä tosiaan muistanut koko asiaa. Paljonko hän täyttää?
- Sir, 26 vuotta, avustaja vastasi.
- Voi ihmettä, miten aika kuluukaan. Muistan vielä kuin eilisen päivän, kun hän oli tuossa edessäni polvenkorkuisena.


Olipa kerran

Olipa kerran kolme poikaa joiden nimet olivat Suu kiinni, Hyvät tavat ja Vaikeuksia. Eräänä päivänä Vaikeuksia katosi, Hyvät tavat ja Suu kiinni menivät poliisiasemalle. Hyvät tavat jäi pihalle odottamaan ja Suu kiinni asteli sisään.

- Mikähän onkaan nimesi, tiedusteli poliisi.
- Suu kiinni, vastasi poika.
- Missä hyvät tavat ovat, poliisi kysyi ärhäkästi.
- Ulkona.
- Taidat etsiä vaikeuksia, karjahti poliisi.
- Mistä arvasitte, Suu kiinni huudahti innokkaana.


Teinien matematiikkapalsta

Hei, kaikki teinit! Olette taas lähettänyt ahkerasti kysymyksiä koskien matematiikkaa. Matematiikkahan on aivan luonnollinen osa elämää, mutta nuoren ihmisen kasvaessa hän kohtaa usein epävarmuutta. Runsas tieto ja ennen kaikkea hyvä itsetunto ovat edellytyksiä nautinnolliseen matematiikkaan.

"Hei, olen 16-vuotias poika Hesasta. Mullon probleema. Mun funktiossa on siinä origon vieressä sellanen varianssi. Se ei näytä muuten hirveen pahalta, mutta kun mun funktio kasvaa eksponentiaalisesti, se alkaa myös kasvaa, ja sitten derivoidessa kirvelee. Mitä mun pitäis tehä?"

- Mukaan laittamastasi valokuvasta päätellen ei ole syytä huoleen. Sinun kannattaa kuitenkin käydä matematiikan laitoksella näyttämässä funktiotasi proffalle, ihan varmuuden vuoksi.

"Moicca, mä oon yx 17-ikänen tyttö Valkeakoskelta. Mulla on poikafrendi, jonka kanssa mä oon ollu jo vuoden. Mut nyt se haluis integroida mun kanssa. Mä en tiiä oonksmä valmis siihen. Mä tosissaan tykkään siitä enkä haluis erota sen takia. Mut musta tuntuu et pelkkä yhteenlasku ei enää riitä sille. Miten mä pääsen peloista irti?"

- Jos poikaystäväsi ei ymmärrä toivettasi odottaa, on syytä miettiä, onko hän sinun arvoisesi. Tärkeintä on, että te pystyisitte avoimesti puhumaan matematiikasta. Teidän on tehtävä yhteiset laskusäännöt. Yhteenlaskusta voitte vähitellen siirtyä kertolaskuun ja ehkä jopa yhtälöiden ratkaisuun, jos molemmat haluavat. Ikänne puolesta olisitte kyllä valmiita integrointiinkin, mutta tärkeintä molemmat tahtovat sitä. Integrointiin löytyy hyviä vinkkejä MAOL-taulukoista. Lukekaa MAOL:ia yhdessä ja sopikaa, kuinka pitkälle haluatte mennä. Positiivisia kokemuksia matematiikan parissa! Ja muistakaa käyttää laskinta!!

"APUA! MÄ KUOLEN! Mun äiti löys mun patjan välistä pitkän matikan kirjoja ja yllätti mut kun mä tilavuusintegroin mun pyörähdyskappaletta! Nyt se ei enää puhu mulle! Arvaa hävettääkö?"

- Äitisi reaktio on helppo ymmärtää. Tilavuusintegrointi on yhä tabu yhteiskunnassamme. Se on kuitenkin aivan luonnollinen osa matematiikkaa ja jokainen tekee sitä. Koita puhua asiasta isällesi, tai jollekin miehelle. Älä kehitä tästä itsellesi matemaattista traumaa loppuiäksesi! Mene vaikka keskustelemaan matikan opettajasi kanssa!

"Moide, mä oon 18-vuotias tyttö Vantaalta. Mulla on paha probleema. Mä integroin tossa joululomalla mun kundin kanssa ilman laskinta. Nyt mun binomit ei oo ollu jatkuvia kahteen kuukauteen. Onks mulle tulossa laskuvirhe? APUA! Mä en haluu laskuvirhettä vielä tässä iässä. Ja mun kundi häipyy kuitenkin kun se saa selville! Pitääks mun tehä arkussini?!?"

- Aijai, ilman laskinta ei kannattaisi integroida! Tee nyt ensin kuitenkin hypoteesi, jotta olisit varma laskuvirheestä. Arkussini voi olla vaikea suorittaa, koska olet jo 18-vuotias. Hyvillä perusteluilla se kuitenkin onnistuu. Oletko varma, ettet halua laskuvirhettä? Ja jos sinun poikaystäväsi jättää sinut laskuvirheen vuoksi, on syytä miettiä, onko hän sinun arvoisesi.


Ja muuta hauskaa…

Mikä meni pilaamaan sokeiden railakkaat pippalot?
- Lumikuuro.

Mitä eroa on naisella Windows-tietokoneohjelmilla?
- Naista on paljon vaikeampi kaataa.

Mitä tapahtuu, kun kolme ruotsalaismiestä näkee puistossa hemaisevan pitkätukkaisen blondin?
- Kaksi pitää kiinni ja kolmas kampaa blondin tukkaa.

Aiempien viikkojen vitsit voit lukea täältä.

21.5.1999


AJASSA -SIVULLE