Iltalehti: Ahtisaari nyt Halosta suositumpiPresidentti Martti Ahtisaari on Iltalehden Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan kansan keskuudessa suosituin ehdokas SDP:n presidenttiehdokkaaksi.


Taloustutkimus mittasi Ahtisaaren ja SDP:n esivaaliehdokkaiden kannatuksen. Voittajaksi selviytyi Ahtisaari, jota piti sopivimpana ehdokkaana 33 prosenttia vastaajista.

Ulkoministeri Tarja Halonen sijoittui toiseksi, häntä arvioi sopivimmaksi 28 prosenttia vastaajista.

Euroedustaja Pertti Paasio ja EU:n oikeusasiamies Jacob Söderman saivat kumpikin 6 prosentin kannatukseen. Loput vastanneista ei osannut sanoa tai katsoi, ettei kukaan neliköstä ollut sopivin SDP:n presidenttiehdokkaaksi, käy ilmi lauantaisesta Iltalehdestä.

- Miehille Halosen kannattaminen näyttää olevan vaikeaa. Vain 20 prosenttia miehistä pitää häntä parhaana ehdokkaana, lehti kertoo.

Taloustutkimus kysyi 460 suomalaiselta, kuka olisi sopivin SDP:n presidenttiehdokkaaksi, ja vastaajille annettiin neljä vaihtoehtoa: Halonen, Söderman, Paasio ja Ahtisaari.

Tutkimuksen virhemarginaali 95 prosentin luotettavuustasolla on kolme prosenttiyksikköä molempiin suuntiin. Haastattelut tehtiin tämän viikon tiistaina ja keskiviikkona.

Iltalehden mukaan SDP:n kannattajien keskuudessa Halonen on kuitenkin Ahtisaarta suositumpi: voimasuhteet ovat 40-33 Halosen hyväksi. Ahtisaari on lehden mukaan selvästi Halosta suositumpi keskustan ja vasemmistoliiton kannattajien keskuudessa.

- Halonen peittoaa taas Ahtisaaren vihreiden äänestäjiltä kysyttäessä, lehti lisää.

Presidentti Ahtisaari ilmoitti huhtikuun lopulla, että hän ei asetu ehdolle SDP:n presidenttiehdokkaan esivaalissa.

STT-MH
22.5.1999


POLITIIKKA -SIVULLE